Nevşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Nevşehir\'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Nevşehir'de demokrasi nöbeti sürüyorSinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR(DHA)- NEVŞEHİR'de darbeye karşı demokrasi nöbeti sürüyor.

05.08.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de demokrasi nöbeti sürüyor

Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR(DHA)- NEVŞEHİR'de darbeye karşı demokrasi nöbeti sürüyor. Diriliş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, söylenen türkü ve marşlarla, FETÖ örgütünü protesto etti.

Üç haftadır devam eden demokrasi nöbetine katılanlara Belediye tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran dağıtıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından şehitler için dua yapılmasının ardından Ezgi ilahi grubu çeşitli ilahileri seslendirdi. Demokrasi nöbetinin dünkü konuğu yazar Sinan Yağmur oldu. Kendine has yorumu ile Mevlana'nın can dostu Şems-i Tebrizi? den ayrılmasını şiirleştiren Yağmur, duygu dolu mısralarla Nevşehirlilere hitap etti.

Dünyada bazı devletlerin tarih yaptığını, kimi devletlerin tarih yazdığını belirten Yağmur, dünyada hem tarih yapıp hem de tarih yazan tek milletin Türk Milleti olduğunu belirtti.

PROTOKOL İLAHİ OKUDU

Yazar ve şair Sinan Yağmur daha sonra sahneye Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver'i davet etti. Halkı selamlayan protokol üyeleri ile birlikte yazar ve şair Sinan Yağmur, Yunus Emre'nin 'Gel Gör Beni Aşk Neyledi ' adlı şiirinden derlenen ilahisini hep birlikte okudular.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Topluluğu, Şef Mehmet Ekici yönetiminde solist Ersin Tunç'un kahramanlık türküleri ile vatandaşlar, hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadılar. Darbe girişimi gecesi Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca şehit edilenlerin anlatıldığı belgesel, barkovizyondan halka izletildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement