Nevşehir'de Sağanak Yağış Sonucu Peribacaları Zarar Gördü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Nevşehir'de Sağanak Yağış Sonucu Peribacaları Zarar Gördü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Nevşehir\'de Sağanak Yağış Sonucu Peribacaları Zarar Gördü

Nevşehir'de dün etkili olan sağanak yağışlar sonucunda peribacalarından düşen kaya parçaları otomobillere zarar verdi. Kapadokya Alan Başkanlığı ekipleri hasar tespiti için çalışmalara başladı.

NEVŞEHİR'de dün etkili olan sağanak sele neden olurken, peribacalarından düşen kaya parçaları otomobillere zarar verdi. Kapadokya Alan Başkanlığı ekipleri ise hasar gören peribacalarında incelemelerde bulundu.

Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Nevşehir'de meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda sel felaketi yaşanmıştır. Bu üzücü olayın ardından, kültürel varlıklarımız ve zarar gören peribacalarında hasarın tespiti ve vatandaşlarımızın güvenliği için Kapadokya Alan Başkanlığı olarak ekiplerimizi görevlendirdik. Hasar tespit çalışmalarımız hızla devam etmekte olup, tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Sel felaketinden etkilenen doğal ve kültürel varlıkların korunması ve geleceğe miras olarak taşınması için de gerekli konservasyon çalışmaları başlatılmıştır."

Kaynak: DHA