Obama: Türkiye Hava Operasyonlarının Odağında Işid Olmalı - Son Dakika
Güncel

Obama: Türkiye Hava Operasyonlarının Odağında Işid Olmalı

Abd Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin PKK saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu ancak hava operasyonlarında odağına IŞİD'i alması gerektiğini söyledi.

07.08.2015 09:14

Abd Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin PKK saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu ancak hava operasyonlarında odağına IŞİD'i alması gerektiğini söyledi.

Gazetecilerle geçen hafta yaptığı sohbet toplahtısında, Huffington Post Washington Büro Şefi Ryan Grim'in sorularını yanıtlayan Obama, Türkiye 'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarında odaklandığı hedefin PKK değil IŞİD olması gerektiğini vurguladı.

Obama, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD saldırılarını PKK'ya operasyon düzenlemek için kullanmasından endişe duyup duymadığı" sorusunu, "Türkiye ile IŞİD'i bölgedeki en büyük tehdit olarak gördüğümüz konusunu görüştük. Türklerin PKK saldırılarına karşı da kendini savunma hakkı meşru. Ancak, bizim üzerinde çalıştığımız anlaşma, yabancı savaşçıların Suriye'ye geçmesine karşı sınırı nasıl kapatabileceğimiz konusuna odaklanıyor" diye yanıtladı ve tüm çalışmaların bu sorun üzerine kurulduğunu söyledi.

Huffington Post'un haberine göre Obama, Beyaz Saray'da, İran nükleer anlaşması ve Ortadoğu politikaları üzerine düzenlenen ve 10 gazetecinin katıldığı toplantıda yazılabilir kaydıyla konuştu. - Washington

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Obama: Türkiye Hava Operasyonlarının Odağında Işid Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement