"Oğlum Sizin Yüzünüzden Öldü" - Son Dakika
Güncel

"Oğlum Sizin Yüzünüzden Öldü"

"Oğlum Sizin Yüzünüzden Öldü"

Şehit Babası Tuğgeneral'in Üzerine Su Şişesi Attı.

24.01.2011 15:31  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Çukurca'da yola döşenen mayın nedeniyle 6 askerin şehit olmasına ilişkin açılan dava Genelkurmay Başkanlığı'nda görülmeye başlandı. İlk duruşmada tutuklu Tuğgeneral Zeki Es'in tahliye talebi reddedildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Tuğgeneral Zeki Es, tutuksuz sanıklar Tümgeneral Gürbüz Kaya, Fatih Taylan Çeker, Hakan Alaçam, Nurettin Altay ve Rıza Atilla Erdoğan katıldı.

Kaç para aldınız'

Patlamada şehit düşen asker babası Halil Demirci, iddianame okunurken, "Ben çocuğumu PKK ile savaşması için gönderdim. Sizin yüzünüzden öldü. Vatan hainleri" diyerek, elindeki su şişesini sanıklara doğru fırlattı. Anne Raziye Demirci de Kaya'ya, "PKK'dan kaç para aldınız?" diye tepki gösterdi.

İddianamaye göre Kaya'ya, "Mayınları bizzat ben yerleştirdim" dediği iddia edilen Es'in bu konuşma kaydının aslının bulunamadığı, sanıkların samimi ifadelerine dayanarak davanın açıldığı anlaşıldı. Askeri Mahkeme, Es'in tahliye talebini reddederek, duruşmayı 1 Şubat'a erteledi. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki davanın dünkü ilk duruşmasına tutuklu sanık Es ile tutuksuz sanıklar Tümgeneral Gürbüz Kaya, Fatih Taylan Çeker, Hakan Alaçam, Nurettin Altay ve Rıza Atilla Erdoğan ile avukatları, olayda şehit düşen askerlerin aileleri ve avukatları katıldı.

İddianame okunurken, şehit Deniz Demirci'nin babası Halil Demirci, "Sizin yüzünüzden çocuğum öldü. Vatan hainleri. Şrfz...ler. Allah size de aynı acıyı versin" diyerek, elindeki su şişesini sanıkların oturduğu bölüme doğru fırlattı. Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Demirci'yi salon dışına çıkardı.

Askeri savcı Tezer Türkay Güven ise delilleri topladıklarını vurgulayarak, "Bizim açımızdan tutuklu kalmasını gerektirecek bir durum görmüyoruz, mahkemeye bırakıyoruz" dedi.

Savunmasının ardından suçsuz olduğunun anlaşılacağını ifade eden Es, ise "3 aydır tutukluyum. Bu drum savunma imkanlarımı kısıtlıyor. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu, sanık Tuğgeneral Es'in, tutukluluk halinin devamına oy çokluğu ile karar verildiğini açıklamasının ardından duruşmayı 1 Şubat 2011'e erteledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Oğlum Sizin Yüzünüzden Öldü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement