Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Çorum'daki Yatırımları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Çorum'daki Yatırımları Masaya Yatırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı\'nın Çorum\'daki Yatırımları Masaya Yatırıldı

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Lütfi Akça, ülkenin her bölgesinde hidroelektrik santralleri inşaatlarının devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisi enerji ithalatı."

18.06.2012 18:35

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, ülkenin her bölgesinde hidroelektrik santralleri inşaatlarının devam ettiğini belirterek, " Türkiye'nin en önemli problemlerinden birisi enerji ithalatı. Enerjide dışa bağımlılığı aşağı seviyelere çekmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Çorum'daki yatırımları masaya yatırıldı. Çorum Valiliği'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Vali Vekili Osman Ebiloğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa köse, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile bakanlık yetkilileri katıldı.

2060 yılına kadar su yatırımlarının tamamının planlandığını dile getiren Müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akça, Türkiye'de bugüne kadar içme suyu problemini yaşanmadığını, bundan sonra da yaşanmayacağını ifade etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, orman ve su yatırımlarında Çorum'u bölgesinde önemli ve öncelikli bir yere taşıyacaklarını söyledi. Uslu, orman ve su işleri sektöründeki yatırımların tamamının kentin makus talihini yenecek çalışmaların başlangıcını oluşturduğunu belirtti. Toplantıyı önemsediğini dile getiren Uslu, yapılacak işlerin kağıt üzerinde yürütülemediğini belirterek, bu tür toplantılarda tarafların bir araya gelerek izlenecek yol haritasının belirlendiğini kaydetti. Çorum'da güzel gelişmeler yaşandığını kaydeden Uslu, şehrin ihracat rakamları ve istihdamdaki artışının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise, Çorum'un 2023 hedeflerinin belirlendiğini belirterek, bu hedefler doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Vali Vekili Osman Ebiloğlu, Çorum modelinin Anadolu'ya iyi tanıtlaması, Anadolu'nun da bu modeli iyi anlaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda üniversiteye büyük görev düştüğünü ifade etti. Ebiloğlu, bu alanda üniversite-sanayi işbirliğinin Çorum sanayisindeki yeni atılımların önünü açacağını ifade etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Çorum'daki Yatırımları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement