Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir yılı aşkın süredir açtığı Osmanlıca kursları yoğun ilgi görüyor.
Gençlerin boş zamanlarını çeşitli faaliyetlerle geçirebilmeleri adına hizmet veren gençlik merkezleri, katılımcılarına hemen her konuda ücretsiz eğitim programları sunuyor. Gençlik merkezlerinde açılan Osmanlıca kursları da yoğun ilgi görüyor. Gelenek ve göreneklerin yanı sıra İslam'ın harflerini öğrenmek için Osmanlıca kurslarına başvurduğunu dile getiren Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Selim Tazeoğlu (21), yıllardır 'çok zor' olarak nitelendirildiği için önyargıyla derslere başladığını anlattı. Tazeoğlu, "İlk dersten itibaren söylenenin aksine çok kolay bir süreç olduğunu gördüm. Sonuç olarak şuan Latin harflerini okur gibi Osmanlıca'yı okuyabiliyorum. Amacım da Osmanlıca'yı hayatımın her alanına yansıtabilmek" dedi.
"CAMİLERİMİZDE YAZANLARI OKUYAMIYORDUM"
Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Merve Yeleser (27), Amasya'ya taşındıktan sonra gençlik merkezine üye olduğunu ve Osmanlıca kursunun dikkatini çektiğini belirtti. Eğitimlerin gayet verimli geçtiğini söyleyen Yeleser, "Tarihi camilerimize gittiğimde oradaki yazıları okuyamıyordum. Kendi öz Türkçemizi bilmemek beni oldukça üzüyordu. İmdadıma Osmanlıca kursları yetişti" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş'ta lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Ali Sağlam ise, eğitimlere iki ay önce başladığını ama bu kısa süre içerisinde ilerleme gösterdiğini ifade etti. İlahiyat öğrencisi olmak istediğini ve bu noktada Osmanlıca'nın kendisi için olumlu yansımaları olacağını vurgulayan Sağlam, "Ben de kendimi bu alanda geliştirmek ve gelecekte Osmanlıca eğitmeni olmak istiyorum" dedi.
"MATEMATİK ALANINDA OSMANLICA ESERLERDEN YARARLANACAĞIM"
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki İlknur Karakaç da, konakladığı Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta Osmanlıca eğitimlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Sayısal bölüm öğrencisi olduğu için ilk derslerde zorluk çektiğini dile getiren Karakaç, "Dersler bir süre sonra gayet kolay bir hal aldı. Osmanlıca matematik eserlerini okumak ve mesleki anlamda kendimi geliştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.
"GENÇLERİMİZİN OSMANLICA ÖĞRENMESİ BİR FARKINDALIK GÖSTERGESİDİR"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlik merkezlerinde bir yılı aşkın süre önce başlatılan Osmanlıca kurslarına 68 ilden 6 bini aşkın gencin katıldığını açıkladı. Gençlere tarih bilinci aşılanması noktasında Osmanlıca kurslarının büyük bir önem taşıdığını ve bu noktada atılan adımlarla müreffeh bir neslin gelişebileceğini ifade eden Bakan Kılıç, "Osmanlıca kurslarımıza her geçen gün katılım sayısı artıyor. İşte kazanılan bu ivme, genç kardeşlerimizin belli bir farkındalığa ulaşmaya başladığının net bir göstergesidir" dedi. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Osmanlıca Kurslarına Yoğun Katılım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?