Paris'te Ney Dinletisi... - Son Dakika
Güncel

Paris'te Ney Dinletisi...

Paris\'te Ney Dinletisi...

Dha DIŞ HABER - Paris'te ney dinletisi...Gülten ÖZBEY PARİS (DHA) - Paris Unesco Nezdinde Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı Paris'te Türk Evi olarak adlandırılan konutlarında Türkiye'de Sufi Gelenekleri konulu toplantı düzenledi.

01.04.2016 10:22

Dha DIŞ HABER - Paris'te ney dinletisi...

Gülten ÖZBEY PARİS (DHA) - Paris Unesco Nezdinde Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı Paris'te Türk Evi olarak adlandırılan konutlarında Türkiye'de Sufi Gelenekleri konulu toplantı düzenledi.

UNESCO Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni ve eşi İnci Botsalı Dünyaca Ünlü Ney Üstadı Kudsi Erguner 'in Türkiye'de Sufi gelenekleri konulu sunumu ve mini resitaline ev sahipliği yaptı.

Neyzen Ergüner Sufi geleneklerini anlattı. Konuklardan gelen soruları yanıtladı ve mini bir resital ile konuklara unutulmaz bir Sufi müzik gecesi yaşattı.

Neyzen Kudsi Erguner onuruna verlen resepsiyon ve toplantıya çok sayıda UNESCO nezdinde ülkelerin büyükelçileri, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Sufi müziğine gönül vermiş çok sayıda Fransız ve yabancı uyruklu konuk katıldı.

Mevlevi sufi müziği ustası Erguner, 1952'de Diyarbakır doğumlu. 1973'ten beri Paris'te yaşamını sürdüren Erguner, burada mimari ve müzikoloji eğitimi aldı. İki alanda doktora yaptı. Erguner 1981 yılında Paris'te soufismi ve müziğini öğretmeyi amaçlayan MEVLANA Derneği'ni kurdu. Paris'te müzisyen, besteci, müzikolog, öğretmen, yazar olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ergüner müzisyenlerden oluşan bir aileden geliyor. Büyük usta olan babası Ulvi Erguner'den doğrudan eğitim aldı. Ergüner dünya çapında önemli festivallerde müziğini icra etti. Hindistan, Pakistan ve Türkiye'de müzik araştırdı, çeşitli müzik toplulukları ile çok sayıda albüm kaydetti. Ergüner günümüzün önde gelen ney ustalarından biri kabul ediliyor. Uluslararası projeler ile dünyaya Osmanlı ve sufi müziğini tanıtıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

-------------------------

Konuklar

Konuşmalar

Ney dinletesi

Detaylar

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te Ney Dinletisi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement