Paris Türk Kültür Evi?nde Dünya Miras Komitesi Onuruna Resepsiyon Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Paris Türk Kültür Evi?nde Dünya Miras Komitesi Onuruna Resepsiyon Düzenlendi

Paris Türk Kültür Evi?nde Dünya Miras Komitesi Onuruna Resepsiyon Düzenlendi

Paris Türk Kültür Evi'nde Dünya Miras Komitesi onuruna resepsiyon düzenlendi Gülten ÖzbeyParis, 20 Şubat, (DHA)- Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı 40.ıncı Dünya Mirası Komitesi Başkanı Büyükelçi Lale Ülker ve Türk Heyeti ziyareti onuruna resepsiyon düzenledi.

20.02.2016 10:33

Paris Türk Kültür Evi'nde Dünya Miras Komitesi onuruna resepsiyon düzenlendi

Gülten ÖzbeyParis, 20 Şubat, (DHA)-

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi İnci Botsalı 40.ıncı Dünya Mirası Komitesi Başkanı Büyükelçi Lale Ülker ve Türk Heyeti ziyareti onuruna resepsiyon düzenledi. Genç yetenek Korkmaz Can Sağlam resepsiyonda piyano resitali verdi.

Resepsiyona UNESCO Nezdinde Kanada, Almanya, Brezilya, Azarbeycan, Pakistan, Zimbave Cezair, Kuveyt ,Avusturya, Tanzanya ,Afganistan ,Filistin,Endenozya, Lübnan Büyükelçileri, AB Büyükelçisi Maria Francesa Spatolisano, UNESCO Yürütme Kurul Başkanı Dünya Michael Worbs, Mirası Komitesi Başkanı Kültür Genel Müdürü Büyükelçi Lale Ülker, Yardımcısı Şebnem İncesu, Dünya Miras Genel Komitesi koordinatörü Cem Kahyaoğlu, Başkonsolos Emre Kadıoğlu, Fransız Türkologlar ve Türk müzisyenler katıldı.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın konuşması ve akabinde, Türkiye'de terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. On beş yaşındaki genç yetenek Korkmaz Can Sağlam piyano resitali verdi. Resitalde Bach-Litz, Chopin, Schumann, Ravelden eserler klasik müzik severlere dinletildi. Yoğun tezahürat karşısında yeniden piyanosuna oturan genç yetenek, Scrabin ile programını sonlandırdı.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı Türkiye UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin 2016 yılında 40'ıncı dönem başkanlığını Dışişleri Bakanlığı, Tanıtma ve Kültür Genel Müdürü Büyükelçi Lale Ülker'in yürütmekte olduğunu belirterek 'Uluslararası basında Türkiye aleyhine kopartılmak istenen istikrarsızlık yaygarasının tamı tamına hilafını konferansla ilgili hazırlıklarımız son hızla devam ediyor.' dedi.

Büyükelçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer bütün ilgili kurumları içeren bir görev gücü kurulduğunu söyleyerek, UNESCO'da Komite Başkanı Büyükelçi Lale Ülker başkanlığında oryantasyon toplantısı yapıldığını ve hazırlıkları anlattıklarını toplantıya İstanbul Büyükşehir Tarihi Alanlar Başkanlığının da katıldığını dile getirdi.

Büyükelçi Botsalı 'Tüm ulusumuz gibi bizler de ülkemizde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını kınıyoruz ve büyük üzüntü duyuyoruz. Bu arada Türkiye'nin dış politikası ve uluslararası ilişkilerine, lider olduğu formlarda ki platformlarda ki faaliyetlerini, etkinliğinin hiçbir şekilde zayıflamadığını da dünyaya göstermek bizim görevimiz. Dolayısı ile Dünya Miras Komitesi onuruna resepsiyon veriyoruz. Program bir kutlama değildir. Kültürün dünya ilişkilerine hakim kılınması hedefimizin bir parçasıdır. UNESCO'nun kuruluş nedeni de barış kültürünün insanların zihinlerinde, ideallerinde, devletlerin stratejik ilişkilerinde gündemim üst sıralarında yer alması ve şiddet kültürünün, uzlaşmazlık kültürünün barış, hoşgörü kültürü ile değiştirilmesi.Bizim tüm faaliyetlerimizin amacı kültürü ve eğitimi ilişkilere egemen kılmak' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Türk Kültür Evi?nde Dünya Miras Komitesi Onuruna Resepsiyon Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement