Paşayeva: "Türkiye'yi AB'ye Artan Genç Nüfusu İçin Almıyorlar" - Son Dakika
Güncel

Paşayeva: "Türkiye'yi AB'ye Artan Genç Nüfusu İçin Almıyorlar"

Paşayeva: "Türkiye\'yi AB\'ye Artan Genç Nüfusu İçin Almıyorlar"

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne (AB) büyük bir devlet ve özellikle artan genç nüfusu nedeniyle almak istemediklerini söyledi.

20.02.2014 14:46

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) büyük bir devlet ve özellikle artan genç nüfusu nedeniyle almak istemediklerini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından " Karabağ'ın İşgali ve Hocalı Soykırımı" konulu konferans düzenlendi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Azerbaycan Yazıcılar Birliği Bölüm Başkanı Servaz Hüseyinoğlu, OMÜ öğretim üyeleri, Azerbaycan halk sanatçısı Elza Seyidcahan ve öğrenciler hazır bulundu. OMÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu'nun açılış konuşmasından sonra bir konuşma yapan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Hocalı soykırımı, Hocalı katliamının arkasında yüzlerce insanın bitmeyen faciası var. Yüzlerce insan sadece katledilip acı çekmediler. Yüzlerce insan bugün de o acıyı çekmeye devam ediyor. Ama Hocalı soykırımı, Karabağ olayları, soykırım sadece Hocalı'da yapılmadı. Hocalı o kentlerin en büyüğüydü. Ama Hocalı'dan önce Karabağ'da yapılmıştı. Karabağ'ın nüfusunun hemen hemen yüzde 95'i yok edilmişti. Sadece Hocalı en büyük kentiydi. O kenti Ermenistan askeri üsleri sildiler. Bugün ise yeryüzünde Hocalı diye bir kent yok. Hocalı'da yapılanlar Türk insanına karşı yapılmıştır" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ AB'YE ARTAN GENÇ NÜFUS İÇİN ALMIYORLAR"

Türkiye'yi AB'ye artan genç nüfusu yüzünden almadıklarını iddia eden Paşayeva, "Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne niye almıyorlar? Bunun gerçek nedenlerinin bazı kriterlerinden dolayı mı almıyorlar zannediyorsunuz. Hayır. Türkiye büyük bir devlet, büyük bir nüfus. Özellikle artan genç nüfusun Avrupa'nın idare edilmesinde söz sahibi olmasını istemiyorlar. En önemli dert budur. 'Bu kadar genç nüfusu biz Avrupa'ya bıraksak ne olur' diye insanlar kafalarında 30-40 yılın planını kuruyorlar. Bu planı bana en ünlü sosyologlardan biri söyledi. Sonra bana 'Türkleri biz işçi olarak aldık. Çünkü ekonomimizin ihtiyacı vardı. Ama o işçi olarak aldığımız Türkler bir nesil sonra çocuklarının işçi olmasını istemediler. Üçüncü nesil de 'benim çocuğum da belediye başkanı olacak, milletvekili olacak, parti başkanı olacak. Dördüncü nesil de ondan daha iyi fikirlerle geliyor' diyor. Bunlar bazı düşünceleri çok ciddi şekilde rahatsız ediyor" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYAYI TÜRK GENÇLİĞİ EĞLENMEK İÇİN KULLANIYOR"

Konuşmasında gençlere de seslenen Paşayeva, "Biz bir millet, iki devletiz. Yeter ki gençliğimiz de bir millet, iki devletin bilincinde olsun. Bugünkü dünya iletişim dünyasıdır. İletişimin olmadığı yerde sen yoksun. Araştırmalar sonucunda Fransızlar sosyal medyayı daha çok bilgi almak ve bilgi paylaşmak için kullanıyor. İngilizler haber için, Türk toplumları ise eğlenmek ve biraz da iletişim kurmak için kullanıyorlar. Gençlerimiz sosyal medyayı eğlenmek ve iletişim kurmak için kullanıyor. Gençlerimizin içersinde bu konuda bizi rahatsız eden büyük bir sayı var. O yüzden gençlerimiz sosyal medyada geçirdiği zamanı keşke bu konularda ve diğer konularda geçirseler. Sosyal medyanın gücünü bir şekilde korumalıyız. Ermeniler sosyal medyada bir konu açarlar, Beyaz Saray'dan cevaplanmasını isterler ve çok kısa sürede 100 bin imza toplarlar. Ama bizim gençlerimiz herhangi bir yere bir konu için mektup gönderdiler mi? Bunu düşünmemiz gerekir. Biz bu coğrafyada büyük toplum ve büyük bir milletiz. Gençliğimiz bilinçli ve birbirini sahiplenirse daha da büyük güç oluruz. Bugünkü gençliğimiz dünden daha iyi olacak. Çünkü siz, bizden daha iyi olmazsanız kalkınma olmaz ki" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva karşılıklı hediye takdiminde bulundular. Ardından Paşayeva, 'Hocalı Soykırımı' adlı kitaplarını imzalayarak salondaki gençlere dağıttı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paşayeva: 'Türkiye'yi AB'ye Artan Genç Nüfusu İçin Almıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement