29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün vatandaşların bayramını kutlaması İstiklal Marşı'nın okunması Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşması Halk oyunları gösterisi Resmi geçit töreni - Kars Kars'ta Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinlikte Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14.

29.10.2021 12:47  Güncelleme: 14:39

Kars Valisi Türker Öksüz'ün vatandaşların bayramını kutlaması

İstiklal Marşı'nın okunması

Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşması

Halk oyunları gösterisi

Resmi geçit töreni - Kars

Kars'ta Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinlikte Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, tören aracına binerek halkı selamladı, katılanların bayramını kutladı.

Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak törenleri izledi.

Siirt'in Eruh ilçesinde 1994 yılında oğlu şehit olan ve elinde Türk bayrağıyla programa katılan anne Asiye Balk'a, kar yağışından ıslanmaması için bir asker tören boyunca şemsiye tuttu.

Vali Öksüz, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim'in milletin yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kendi küllerinden, çağdaş ileri bir Cumhuriyet var etmeyi başardığı gün olduğunu belirterek, "Bugün, Türk milletinin yeniden bir şahlanış ve zaferle kurmuş olduğu yeni ve genç yönetimin kuruluş günüdür. Bugün, yüce Türk milletinin bağımsızlığını ilan ederek, millet olma, bir ve beraber olma bilincinin bayramıdır." dedi.

Kafkas halk oyunları ve mahalli halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu etkinlikte, öğrenciler şiir okudu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkamış ilçesinde de kar yağışı nedeniyle törenler kapalı spor salonunda yapıldı.

İlçede ayrıca Karaurgan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Süngütaş köyünde ikamet eden İstiklal Gazisi merhum Mehmet İlbay'ın eşini ziyaret etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement