Rahvan Atlar Bin Yıllık Gelenek İçin Koştu - Son Dakika
Güncel

Rahvan Atlar Bin Yıllık Gelenek İçin Koştu

Rahvan Atlar Bin Yıllık Gelenek İçin Koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Rahvan Atları Koşusu', sayesinde ecdat yadigarı bir gelenek daha coşkuyla yaşatıldı.

01.10.2012 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekişmeli yarışların gerçekleştiği etkinliğe katılan Başkan Altepe, bu geleneğin yaşatılmasına katkı veren tüm rahvan atçılara teşekkür etti.

Yunuseli hayvan pazarı alanında yapılan Rahvan Atlar Koşusu'na Bursa'nın yanı sıra Kütahya, Afyon, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, İzmit ve Aydın'dan 110 rahvan at katıldı. 'Baş', 'Başaltı', 'Büyük Orta', 'Küçük Orta', 'Deste', 'Taylar', 'Tozkoparan', 'Arap Doludizgin', 'Yerli Doludizgin' ve 'İthal Rahvan' branşlarında yapılan yarışlar gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. Tüm yarışmacıların katıldığı şeref koşusu ile başlayan koşuları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda vatandaş izledi.

"Ata yadigarına sahip çıkıyoruz"

'Rahvan Atları Koşusu' ile bin yıla ulaşan geleneklerden birini daha yaşatmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ecdadımızın yadigarı olan bir kültürü, bu kültüre yakışır güzel bir organizasyonla hayata geçiriyoruz. Bursa'da yaşayan Rahvan atı yetiştiricilerinin yanı sıra çevre illerden de katılım olması bizi çok sevindirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem ecdadımızın tüm emanetlerine sahip çıkıyoruz. 100'lerce yıl ecdadımızı sırtında taşıyan rahvan atlar da kültürümüzün önemli bir parçası. Hem bu geleneğin yaşatılması hem de rahvan at sayısının artırılması için bu çalışmalarımız sürecek. Bu etkinliğe katılarak bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlayan tüm rahvan atçılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yerel yönetimlerin bu tür değerlere sahip çıkmasının yanında sivil toplum örgütlerinin de bu kültüre değer vermesinin önem taşıdığını söyledi.

Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katkıları sayesinde bu geleneğin ecdada yakışır bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür eden Gür, "Ben çarşıda 55 senelik kuyumcuyum. Önceden çarşımıza sadece seçim zamanı gelip, 'oyunuzu bize verin' derler, bir daha uğramazlardı. Ancak Başkanımız Recep Altepe, sağ olsun hem çarşılarımızı ihya etti hem kültürümüze sahip çıktı. Bu kültürümüze sahip çıkmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Osmangazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ödülleri Başkan Altepe verdi

'Rahvan Atları Koşusu'nda tüm yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren atların sahiplerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından ödülleri verildi. Baş kategorisinin birincisi Mustafa Sertkaya birincilik şiltini Başkan Altepe'nin elinden alırken, Bursa Rahvan Atçılık Kulübü Başkanı İhsan Gür ise katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye plaket verdi.

Baş kategorisi birincisi Mustafa Sertkaya, Başaltı kategorisi birincisi Hikmet Ürgüt, İthal Rahvan kategorisi birincisi Mustafa Sertkaya, Büyük orta birincisi Ahmet Gökçe, Küçük orta birincisi Ali Dedeoğlu, Deste birincisi Zafer Çavuşoğlu, 4'lü Taylar birincisi Birol Babanoğlu, 3'lü Taylar birincisi Mustafa Çetin, 2'li Taylar birincisi Mehmet Koçak, Safkan birincisi Şükrettin Gedik ve Yerli Doludizgin birincisi Enver Öztürk ile bu kategorilerde dereceye giren at sahipleri katılım sertifikası ve toplam 49 bin TL para ile ödüllendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rahvan Atlar Bin Yıllık Gelenek İçin Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement