Reis Gıda'ya Avrupa ve Amerika'dan Talep Artışı Var - Son Dakika
Güncel

Reis Gıda'ya Avrupa ve Amerika'dan Talep Artışı Var

Reis Gıda\'ya Avrupa ve Amerika\'dan Talep Artışı Var

Reis Gıda, Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya yaptığı ihracatı, 2013 yılında ortalama yüzde 50'nin üzerinde arttırdı.

21.12.2013 08:56  Güncelleme: 09:17

Obeziteye karşı olan dünya bakliyata U dönüşü yaptı; Reis Gıda'ya Avrupa ve Amerika'dan talep artışı var

Ülkemiz kuru gıda sektörünün lider firması Reis Gıda, Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya yaptığı ihracatı, 2013 yılında ortalama %50'nin üzerinde arttırdı. Gelen talebe paralel olarak 2014 yılında rotayı dünya pazarlarına çevirecek olan Reis Gıda, ihracat yaptığı ülkelerde etkin olmak için çalışma başlattı.

Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Almanya, İsveç, Hollanda, Norveç, Azerbaycan'ın aralarında bulunduğu 20'nin üzerindeki ülkeye ülkemiz topraklarında yetişen kuru gıda (pirinç, nohut, fasulye vb) ürünlerini ihraç eden Reis Gıda, önümüzdeki yıl Avrupa ülkeleri ve Amerika pazarının yanı sıra, Körfez ülkelerine yaptığı ihracatı arttırmayı planlıyor.

Obeziteye karşı, dünya kamuoyunda sağlıklı beslenme konusunda yoğun bir bilincin oluştuğuna işaret eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:

"Sağlıklı beslenmek isteyen dünya kamuoyu, bakliyat ürünlerine tam bir U dönüşü yaptı. Bu yıl yurtdışından, beklentimizin üzerinde ihracat artış talebiyle karşılaştık. Özellikle Amerika, Fransa ve Azerbaycan pazarlarından olan talep artışı %100'leri buldu. Sadece yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarından değil; ihracat yaptığımız ülkelerin vatandaşları da raflardan Reis markasını satın aldı. Çiftçimizin ülkemiz topraklarında ürettiği %100 Türk kuru gıda ürünleri; dünyanın en kaliteli ve en lezzetli ürünleridir. Yurtdışında Reis ürünlerini bir kez tadan yabancı bir kişi, Reis'i istiyor. Önümüzdeki yıllarda, yurtdışında daha da etkin olarak, Reis markasını dünyaya yayacağız" dedi.

Reis Gıda'nın 2014 planında, 1 milyon TL yatırım bulunuyor

Son 2 yıldır, İstanbul ve Kastamonu'daki fabrikalara 3,5 milyon dolara yakın ek makine parkuru ve teknolojik altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Mehmet Reis, yatırımların önümüzdeki yıl da devam edeceğini ve 2014 planında 1 milyon TL'yi bulan ek yatırımın olacağını belirtti.

Gelecek yıl hedefte olan yurtdışı pazarlarında yapılanmanın yanı sıra, yurtiçi bayilerinde de yeni bir yapılanma planlandığını anlatan Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıl, mevcut bayi sayımızı revize ederek, ülkemiz geneline yayılan güçlü bölge bayileri kanalıyla hizmet vereceğiz. Reis Gıda'nın 46 ürün gamını, tüm vatandaşlarımıza en lezzetli, en kaliteli ve en uygun fiyatı ile ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de 2014: tahmini Enflasyon %7-8; Büyüme %3,5-4

Bir işadamının ekonomiyi yakından takip ederek, bir sonraki yıla ilişkin önünü net görebilmesinin önemine değinen Mehmet Reis, "Gelecek yıl ülkemizde, enflasyonun %7 - %8 oranında, büyümenin %3,5 - %4 oranında olacağını ön görüyorum. Faizlerde bir artış olabilir. Kurlarda da yukarıya doğru bir yöneliş olabilir" dedi.

Obeziteye'ye karşı, Sosyal Sorumluluk 2014'te de devam ediyor

Obeziteye karşı olan sosyal sorumluluk kampanyasına 2009 yılında başladıklarını hatırlatan Mehmet Reis, şunları söyledi:

"Projemizin ana mesajı 'Geleneksel Lezzetler, Sağlıklı Nesiller' idi. 2009 yılında 'Çocuklar, kuru fasulyeyi ancak anneannesine gittiğinde yiyebiliyorlar' diyerek, Alican ve Mertcan karakterleri ile proje başlangıcını yaptık. Projenin ikinci aşamasında 'Abur cubura karnımız tok' sloganıyla, projenin üçüncü aşamasında 'Abur cubur olacağı Budur' sloganıyla devam edildi. Obezite kampanyamız kapsamında, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve ilgili diğer mercilerle yaptığımız görüşmeler ve yazışmalar sonucunda olumlu sonuçlara ulaşıldı. 2009 yılından bugüne kadar 500 binin üzerinde aileye ulaşıldı. Dünya gündeminde artarak yer alan 'Obezite'sorununa karşı, Reis Gıda olarak yapacağımız yeni projelerle, 2014 yılında da toplumu bilinçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Taşköprü Sarımsağında, 'İyi Tarım Uygulama Projesi' 2014'de başlıyor

Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için "iyi tarım uygulamaları" ile "yerli sarımsak tohumu" ekimi yapılması gerektiğinin altını çizen Mehmet Reis, şunları söyledi:
"Reis Gıda Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi olarak, coğrafi işarete sahip yerli Taşköprü sarımsağına ait, yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçiriyoruz. Birinci etapta, 2014 yılı şubat ayında, 50 dönümün üzerindeki arazide ekim yapılacak ve her yıl ekim alanları arttırılacak. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz. Önümüzdeki yakın gelecekte, Taşköprü sarımsağının ülkemiz sarımsak ihtiyacının %50'sini karşılamasını ve ayrıca dış pazarda da rekabet edilebilir fiyatlar ile daha fazla ihracat yolunun açılmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Reis Gıda'ya Avrupa ve Amerika'dan Talep Artışı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement