'Yatırım Yapmak İsteyene Ücretsiz Hizmet Vereceğiz' - Son Dakika
Güncel

'Yatırım Yapmak İsteyene Ücretsiz Hizmet Vereceğiz'

\'Yatırım Yapmak İsteyene Ücretsiz Hizmet Vereceğiz\'

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, Tunceli'nin turizm ile kalkınacağına inandıklarını belirti.

26.08.2013 22:06  Güncelleme: 16:40

Tunceli Üniversitesi Senato Salonunda basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli'nin turizm ile kalkınacağına inandıklarını belirterek, üniveriste olarak bazı projeler hazırladıklarını ve bunu yatırıma dönüşterecek işadamlarına sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Boztuğ, Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'unda yaptığı açıklamadan sonra, terör ile anılan Tunceli'nin turizm alanında büyük bir ivme kazandığını belirterek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz Mart ayında Diyarbakır Nevruz'unda Abdullah öcalan'ın yolladığı mektubun okunmasından önce, Tunceli hep hoş olmayan ve terör olayları ile anılıyordu. Barış süreci ile birlikte bu durum tersine döndü, ülkemizde huzur ve barış sağlandı. Biz de Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü olarak, yakalanan barış ortamının kalıcı ve daha iyi ilerlemesi ve başarıya ulaşması için öyle şeyler yapalım ki, bundan sonra artık Tunceli'de yeni şeyler konuşulsun. Bu nedenle turizm alanında büyük gelişme yaratacak bazı projeler hazırladık."

MUNZUR DAĞI VE ÇAYI'NA OTEL

Projeleri hakkında detaylı bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Boztuğ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tunceli il merkezi ile Ovacık İlçesi arasındaki Munzur Vadisi milli parkı içinde 60 yataklı, 3 adet butik otelin yapılması ve yerinin belirlenmesi, Munzur Çayı kıyısında günübirlik turizmin geliştirilmesi, açılacak iş yerlerinde çalışacak elemanlara mesleki eğitimlerin verilmesi, tüm dünyaya Tunceli'nin kültürel ve inanç değerlerini tanıtmak. Türkiye'de bir kış sporları merkezine daha kavuşması için Erzurum Palandöken'e alternatif olarak kış sporlarının yapılabilinmesi için Ovacık İlçesi Munzur Dağı'nda 5 yıldızlı bir otel ve tesis ile gerçekleştirmek."

YATIRIM YAPMAK İSTEYENE ÜCRETSİZ HİZMET

Tunceli'nin, hem turizm hem de bilimsel anlamda gelişmesi için üniversite olarak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Boztuğ, şöyle konuştu:

"İlimizdeki bilimsel ve turizm alanındaki gelişmenin sağlanması için uluslararası bilimsel toplantıların gerçekleştirilmesi, üniversite olarak gelecek yıl birinci uluslararası su sporları şöleni düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu da ilimiz açısından turizm ve tanıtıma büyük katkı yapacak. Yukarıda saydığım bu konularda yatırım yapacak işadamlarımız bize başvurup, 'Ben bu yatırımlardan birini yapmak istiyorum' derse, biz yer belirleme, fizibilitesini yapma, hangi yerin uygun olacağını belirleme ve projesini hazırlayıp işadamına sunmayı taahhüt ediyoruz ve bütün bu çalışmaları hiçbir kuruş para almadan yapmaya hazırız. Kim ya da hangi kuruluşlar bu konularda yatırım yapmak istiyorsa, bu konuda bize başvurursa her konuda kendilerine yardımcı olmaya hazırız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yatırım Yapmak İsteyene Ücretsiz Hizmet Vereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement