Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı - Ziyaettin Tokar - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı - Ziyaettin Tokar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar'ın konuşması Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tokar: "Irak'ın işgali sırasında 'Türkiye, 1 verip 3 alacak' dediler.

03.04.2016 13:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar'ın konuşması Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tokar:

" Irak'ın işgali sırasında ' Türkiye, 1 verip 3 alacak' dediler. Tersine 3 koyduk ama 1 bile alamadık. Vizesiz seyahat Türkiye'nin, AB'nin istediği 72 şartı yerine getirmesine bağlı. Şimdi durum daha da vahim, 1 alıp 72 vereceğiz"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, "Irak'ın işgali sırasında 'Türkiye 1 verip 3 alacak' dediler. Tersine 3 koyduk ama 1 bile alamadık. Vizesiz seyahat Türkiye'nin AB 'nin istediği 72 şartı yerine getirmesine bağlı. Şimdi durum daha da vahim, 1 alıp 72 vereceğiz." dedi.

Tokar, partisinin il binasında gerçekleşen Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı'nda, Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) üyelik müzakereleri ve vizesiz seyahatle ilgili yürütülen sürece değindi.

Türkiye'de iktidar yetkililerinin "vizesiz Avrupa" açıklaması yaptığını belirten Tokar, ülkede bayram havası estirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Ne zaman bir bayram havası estirilse arkasından felaket geldiğini savunan Tokar, şöyle devam etti:

"Bunun en önemli örneklerinden biri, 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği Antlaşması'dır. O zaman da bu antlaşma için tarihi bir zafer deniyordu ama sonucu felaket oldu. Türk pazarına AB malları doldu. Şimdi de aynı tiyatro yeniden sahneye konuluyor. Vizesiz seyahat yalanıyla Türkiye'yi daha büyük bir felaketin içine sokacaklar. 'Vizesiz seyahat getiriyoruz' diye süslü laflarla televizyon televizyon dolaşanlar, sıra ne vereceğimize gelince tek kelime etmiyorlar. Irak'ın işgali sırasında 'Türkiye, 1 verip 3 alacak' dediler. Tersine 3 koyduk ama 1 bile alamadık. Vizesiz seyahat Türkiye'nin, AB 'nin istediği 72 şartı yerine getirmesine bağlı. Şimdi durum daha da vahim, 1 alıp 72 vereceğiz. Bu bir zafer değil hezimettir."

"İslam birliğini kurmanın mücadelesi verilmelidir"

Tokar, Türkiye'nin 57 yıldır kapısında oyalandığı AB macerasından, artık vazgeçmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarete de değinen Tokar, Erdoğan'ın Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı döneminde 16 kez ABD'ye gittiğini belirtti.

Bunun iyi sonuçlar çıkarmadığını iddia eden Tokar, şunları kaydetti:

"ABD'ye 16 değil 116 sefer dahi gitseniz, Müslümanların lehine herhangi bir sonuç çıkmaz. Erbakan bir kere İran'a, Mısır'a ve Malezya'ya gitti. Döndüğünde 100 yılın en büyük dış politik hamlesi olan D8'leri kurdu. Bu yüzden tek çare Saadet Partisi'dir. Türkiye tehlikeli maceralarla vakit geçirmek yerine yeniden büyük Türkiye mücadelesi vermelidir. Üreten ekonomi için gerekli alt yapıya öncelik verilmelidir. Batı kulübüne girmenin değil de İslam birliğini kurmanın mücadelesi verilmelidir."

Toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Mehmet Karaman ve Yakup Budak da katıldı.

Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı - Ziyaettin Tokar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi 8. Bölge Hamle Toplantısı - Ziyaettin Tokar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement