Sadun Boro, Son Kez Yaşamını Adadığı Koylardaydı (2) - Son Dakika
Güncel

Sadun Boro, Son Kez Yaşamını Adadığı Koylardaydı (2)

Sadun Boro, Son Kez Yaşamını Adadığı Koylardaydı (2)

Bir TÖREN DE KARACASÖĞÜT'TE Ünlü denizci Sadun Boro için Karacasöğüt Mahallesi'nde düzenlenen törene eşi Oda Boro, kızı Deniz Polat, damadı Haşim Polat, torunları Dilara ve Sulya Polat, yeğenleri Payen Erenli, Göya Özyol Erenli, kızkardeşi Müzehher Erenli ile yüzlerce denizce ve deniz tutkunu katıldı.

08.06.2015 17:52

Bir TÖREN DE KARACASÖĞÜT'TE

Ünlü denizci Sadun Boro için Karacasöğüt Mahallesi'nde düzenlenen törene eşi Oda Boro, kızı Deniz Polat, damadı Haşim Polat, torunları Dilara ve Sulya Polat, yeğenleri Payen Erenli, Göya Özyol Erenli, kızkardeşi Müzehher Erenli ile yüzlerce denizce ve deniz tutkunu katıldı. Boro'nun yakın arkadaşlarından denizci Osman Atasoy, Erkan Gürsoy, Kian Sur, Naim Sur, Mustafa Aksoy, Haluk Kutay, Haluk Karamanoğlu ile Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye, Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçeleri ile İstanbul ve Ankara'dan gelen denizciler katıldı. Tören katılanlara üzerinde Sadun Boro'nun fotoğrafı ve denizkızı figürü bulunan tişörtler dağıtıldı. Ardından Gökova Yelken Kulübü'nde Boro için anı defteri imzaya açıldı. Hayat arkadaşını kaybeden Oda Boro, duygularını, "Konuşmak o kadar zor ki, nerede başladıysa tekrar oraya geldi. Bu cennette huzur içinde yatacak" diyerek, açıkladı.

'SONSUZLUĞA YELKEN AÇTI'

'Aksona Mehmet' olarak tanınan Bodrumlu son süngercisi 64 yaşındaki Mehmet Baş, Sadun Boro'nun denizcilerin babası olduğunu belirtip, "Kendisini 30 yıldır tanıyorum. Bugün Gökova koyları korunduysa cennet gibiyse onun büyük mücadelesi ve emeği vardır. O ölmedi bu kez sonsuzluğa yelken açtı. Okyanuslara gittiğine eminim. Orada da bizleri eğittiği gibi eğitimlerine devam edecek" dedi.

'ONU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ'

Gazeteci, denizci Fatih Çekirge, "'Arkadaşlar, bu gece 10 yılbaşını birden kutlayacağız, fazla zamanım kalmadı' demişti. Bütün yıllar, onun olsun istiyorum. Onu hiç unutmayacağız. Sadun ağabeyimizin önümüzde açtığı doğaseverlik, insan severlik bizden hiç eksilmesin. Sizin ruhlarınızdaki o güzel duygularınızı ben alıyorum. Onun için ona sadece 'iyi ki varsınız' diyorum. Allah rahmet eylesin denizleri bol olsun" dedi.

Sadun Boro'nun diğer bir denizci gazeteci arkadaşı Meriç Köyatası da, "Çok espirili bir ağabeyimizdi. Bütün ciddiyetiyle doğanın korunması için herkese sürekli görevler verirdi. Eğer buraları böyle gezebiliyorsak bunların hepsi Sadun ağabeyin sayesindedir. Bundan sonra da onun yolundan giderek buraların bozulmadan korunması için gayret vermemiz gerekiyor. Önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

'EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BİRLEŞTİRİCİ OLMASIYDI'

Teknesiyle dünyayı gezen son Türk olan Özkan Gülkaynak ise "Sadun ağabeyin en önemli özelliklerinden birisi birleştirici olmasıydı. Biz şu an toplum olarak dağılmak üzereyiz. En çok istediğim şey birleşelim. Bunu da bir denizci olarak denizlerden başlatalım" dedi.

Bodrum Denizciler Birliği Başkanı Mustafa Demiröz de düşüncelerini aktarıp, Boro için Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından Boro'nun cenazesi önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, tören katılanlara Karacasögüt Mahallesi Meydanı'nda, nohutlu pilav, tavuk ve tatlıdan oluşan yemek ikram edildi. Ardından törene katılanlar Karacasöğüt Mezarlığı'na geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sadun Boro, Son Kez Yaşamını Adadığı Koylardaydı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement