Sagalassos Eserleri Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Sagalassos Eserleri Sergileniyor

Sagalassos Eserleri Sergileniyor

Sagalassos eserleri 'Dreams of City-Sagalassos' ismiyle Tongeren Galya- Roma Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

29.10.2011 16:39

Burdur Müzesi'ne ait olan Sagalassos eserleri Belçika'nın Tongeren beldesinde 'Dreams of City-Sagalassos' ismiyle Tongeren Galya- Roma Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Sergi 29 Ekim 2011 tarihinden, 17 Haziran 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Belçika'lı bir ailenin çocuğu olan Marc Waelkens 6 yaşında Troy'a ile ilgili 4 sayfalık çizgi romanı okuyup,babasına 'bir gün ben Türkiye'ye kazı yapmaya gideceğim' diyerek 42 yıl sonra ömrünün 20 yılı aşan bölümünü adadığı Türkiye'nin Toros Dağları arasında yer alan Sagalassos'ta gerçekleştirdiği rüyasının sonuçlarından bir demetinin sergileneceği 'Dreams of City-Sagalassos'adlı sergini açmanın mutluluğunu duygusunu dile getirdi. K.U.Leuven Üniversi'tesinden Belçikalı Arkeolog Marc Waelkens aynı zamanda Türkçe konuşuyor ve Türkiye'ye hayran olduğunu söylüyor.

Burdur Müzesi'ne ait olan ve bu sergide yer alacak toplam 238 eser arasında başta İmparator Hadrian Heykel başı ve İmparator Marcus Aurelieus Heykel Başı gibi eserlerin yanı sıra figürinler, sikkeler, kabartma ve frizler, takılar, çanak ve çömlekler, mızrak uçları gibi değerli orijinal eserler bulunuyor.

K.U.Leuven Üniversitesi'nden Belçikalı Arkeolog Marc Waelkens Merhaba hoş geldiniz, ben bu sergi için çok seviniyorum, çünkü bütün parçaları ben kendim seçtim. Her tarafta işler devam etti ve sergilendi çok mutluyum ve sergi 18 Hazirana kadar devam edecek dedi.

KAÇAK ESERLERİ SERGİLEYEN MÜZELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMIYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Sagalassos Belçika için önemli olduğu kadar bizim içinde önemli antik kendimiz. Son yıllarda restarasyon anlamında güzel işler başarıldı, zaman zaman sponsorlar, zaman zaman Belçika hükümetinin verdiği destekle ve Kültür Bakanlığımız tarafından verilen destekle yürütülen kazılar ve restarasyonla gerçekleştiriliyor. Belçika'da bulunduğumuz müzede sergilenmesi bizim içinde çok önemli. Bu konuda son yıllarda özellikle eserlerin sergilenmesi ve arkolojik anlamla, Ülkemizden kaçırılmış eserleri sergileyen müzelerle iş birliği yapmıyoruz. Bu müzenin kötü bir kaydı olmadığı için burada güzel bir iş birliği yapıldı. Belçika'da bu eserlerin sergilenmesi Kültür turizmi açısından bizim içinde önemli dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sagalassos Eserleri Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement