Sahte Evrakla Okullarda Yardım Toplarken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Sahte Evrakla Okullarda Yardım Toplarken Yakalandı

Van'da Milli Eğitim Müdür Yardımcısı adına hazırladığı sahte belge ile okullarda kızının hasta olduğunu belirterek yardım topladığı iddiasıyla İbrahim G. yakalandı.

25.01.2016 10:22

Van'da Milli Eğitim Müdür Yardımcısı adına hazırladığı sahte belge ile okullarda kızının hasta olduğunu belirterek yardım topladığı iddiasıyla İbrahim G. yakalandı. Üzerinde bin 111 TL çıkan G.'in farklı illerde de aynı yöntemle yıllardır para topladığı ortaya çıktı.

Van'a yaklaşık 1 ay önce gelen İbrahim G., Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir adına sahte bir evrak hazırladı. İbrahim G., kızı Meryem G.'nin lösemi hastası olduğunu ve kızının tedavi masrafları için yardım topladığını belirttiği yazıyla okulları dolaşmaya başladı. Van'daki birçok okulu gezip sahte evrakla para toplayan İbrahim Gergen, bir öğretmenin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

KENDİSİNE DE SAHTE EVRAK ÇIKARDI

Okullarda öğretmenlere, kendisinin de epilepsi hastası olduğunu belirten evrak gösteren G.'nin bu evrağının da sahte olduğu ortaya çıktı. Polis tarafından yapılan araştırmada İbrahim G.'nin lösemili Meryem adında bir kızı da olup olmadığı belirlenemedi. Yaklaşık 10 yıldır farklı illerde aynı yöntemle para toplayan İbrahim G.'nin defalarca farklı illerde haber konusu olduğu ortaya çıktı.

POLİS OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASTI

En son Van'da Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Bedir adına sahte belge düzenleyen G., bir öğretmenin şikayetiyle yakalandı. Öğretmenin milli eğitim müdürlüğünü arayarak bir kişinin yardım topladığını belirtmesi üzerine, Van Milli Eğitim Müdürlüğü, yardım için böyle bir izin verilmediğini ve zanlıya yardım yapılmamasını yazıyla okullara bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sahte evrakla yardım toplayan G.'yi polise haber vermesiyle operasyon için düğmeye basıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri izini sürdükleri G.'yi bir okulda suçüstü kıskıvrak yakaladı. Üzerinden bin 111 TL çıkan İbrahim G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. G.'in banka hesaplarının olup olmadığı da araştırılıyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Evrakla Okullarda Yardım Toplarken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement