Samsun Operası'ndan Sarı Zeybek Belgeseli - Son Dakika
Güncel

Samsun Operası'ndan Sarı Zeybek Belgeseli

Samsun Operası\'ndan Sarı Zeybek Belgeseli

Samsun devlet Opera ve Balesi'nde yarın akşam, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatılacağı 'Sarı Zeybek' belgeseli sahnelenecek.

07.11.2014 13:13

Samsun devlet Opera ve Balesi'nde yarın akşam, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatılacağı 'Sarı Zeybek' belgeseli sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, yarın akşam muhteşem bir programla sanatseverlerle buluşacak. Orkestra şefi Kıvanç Tepe'nin, Fahir Atakoğlu'nun Live in İstanbul albümünde ve Can Dündar'ın Sarı Zeybek belgeselinde yer alan eserlerinden yola çıkarak hayata geçirdiği 'Sarı Zeybek' konser projesi Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi korosu ve orkestrası ile gerçekleşecek 'Sarı Zeybek' konserini şef Kıvanç Tepe yönetecek.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hikayesinin anlatıcı eşliğinde sunulacağı konserin metinlerini Şahan Gürkan yazdı. Konserde anlatıcı olarak Leyla Ceren Koç ve Şahan Gürkan yer alacak. Koro şefliğini Mikhail Iskrov'un yaptığı konserde solist olarak Eda Bingöl Gürkan, ney sanatçısı olarak da Pelin Başar yer alacak. Konserde Ayşe Ceylan, Zübeyde Hanım rolüne hayat verecek. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Operası'ndan Sarı Zeybek Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement