Sarıkamış, Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış, Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor

Sarıkamış, Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl düzenlenecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programı kapsamı...

24.11.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl düzenlenecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programı kapsamında yürütülen hazırlık çalışmaları sürüyor.

İlçede 3-4-5 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek anma programının başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde, Sarıkamış Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, Çatak köyünden Kızılçubuk köyüne kadar olan yol güzergahı, Kızılçubuk köyündeki tören alanı ve köyden Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar olan yürüyüş yolunda, 20 iş makinesi ve 35 kişilik ekiple yaklaşık 23 kilometrede yürütülen yol genişletme ve reglaj çalışmaları tamamlandı.

Kızılçubuk mevkisinde incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Allahuekber Dağları'nda şehit düşen 90 bin askerin, bu yıl da on binlerce kişinin katılımıyla anılacağını söyledi.

Geçen seneki etkinliklerde en büyük sıkıntının aşırı kar yağışından dolayı trafikte yaşandığını anımsatan Özbilen, "Araçlar yoğun kar nedeniyle tören alanına gelebilmek için sıkıntılar yaşadılar. Bu yıl, bu sorunları ortadan kaldırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çatak köyünden Kızılçubuk mevkisine kadar olan yol güzergahında, araçların daha sağlıklı seyretmesi amacıyla yol genişletme ve reglaj çalışması yapıldı" diye konuştu.

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen insan sayısının her geçen yıl arttığını belirten Özbilen, "Geçtiğimiz yıl düzenlenen anma etkinliklerine eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Türkiye'nin 81 ilinden on binlerce insan katılmıştı. Bu sene yapılacak anma etkinliklerine, katılımın artarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Sarıkamış'ın artık yürümeye değil, koşmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Özbilen, şunları kaydetti:

"Sarıkamış kabuğunu kırdı. Sadece Sarıkamış, Kars ve yakın iller değil, bütün Türkiye buraya odaklanmış durumda. Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Sarıkamış'a rotasını çizdik ve start verildi. Bu yoğunluğun başkahramanı şüphesiz sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile buraya katılım gerçekleştiren bakanlarımız, milletvekillerimizdir. Valimiz Eyüp Tepe koordinesinde, Sarıkamış Kaymakamlığı ve bizler belediye olarak her türlü fedakarlığa göğsümüzü geriyoruz. Bundan sonra yükün daha büyük olduğunun bilinci ile şimdiden tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah bu sene de şühedaya yakışır şekilde bir anma gerçekleştireceğiz." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış, Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor - Son Dakika


Advertisement