Sarıveliler 5. Karacaoğlan ve Yayla Şenliği - Son Dakika
Güncel

Sarıveliler 5. Karacaoğlan ve Yayla Şenliği

Sarıveliler 5. Karacaoğlan ve Yayla Şenliği

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karacaoğlan ve Yayla Şenlikleri'nin 5.'si yapıldı.

15.07.2012 13:10

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karacaoğlan ve Yayla Şenlikleri'nin 5.'si yapıldı.

Şenliğe, Karaman Vali Yardımcısı ve Vekili Ferhat Burakgazi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sarıveliler Kaymakamı Eyyüp Özdemir, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman ve ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikler, TOKİ tarafından yaptırılan 96 konutun tesliminin protokol üyeleri tarafından yapılmasıyla başladı. Ardından belediyeye alınan yeni araçların hizmete sunulması ile tamamlanan kanalizasyon hattının bağlantısını yapan protokol üyeleri, daha sonra şenliklerin yapılacağı Anıt Meydanı'na geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlikte konuşan Belediye Başkanı Hayri Samur, "Oğuz Boyu'ndan Türkmen soyundan gelen Karacaoğlan'ın diyarı Sarıveliler, 5 bin 500 nüfusu ile Karaman'ın ikinci büyük ilçesidir. Orta Toroslar'da 1700 rakımında doğasının, havasının suyunun, balının, kirazının meşhur olduğu, vatanına milletine bağlı, her türlü çile ve zor şartlara rağmen asil çalışkan cefakar insanların yaşadığı güvenli bir vatan toprağıdır" dedi.

Bölgeler arası gelişmişlik farkının maalesef bariz bir şekilde görülebileceğini de belirten Samur, "Güzel ilçemiz Sarıveliler'de birlik dirlik içinde sevgi ve hoşgörüyle gelişme yolunda sizlerle birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasına Belediye Başkanı Hayri Samur'un ilçeye yaptığı hizmetlerinden dolayı kutlayarak başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Karaman'ın Türkçe'nin başkenti, Karamanoğlu Mehmetbey'in, Karacaoğlan'ın memleketi olduğunu belirtti. Karacaoğlan'ın divan edebiyatının yoğun olarak kullanıldığı o zamanlarda aşık edebiyatını kullanarak şiirlerini halk diliyle yazmış bir ozan olduğunu ifade eden Destici, "Karacaoğlan sadece aşk şiirleri, sevgi şiirleri söylememiş. O dönemde zulüm edenleri de hiciv etmiş. Dolayısıyla her dönemde haksızlıklar yapılmış. Her dönemde adaletsizlikler yapılmış. Ozanlarımız da bu haksızlıklara karşı çıkmış" şeklinde konuştu.

BBP olarak hayallerinin Kürdü, Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, başı açığı, başı kapalısıyla bu memleketin 75 milyonunun doğduğu yerde doymasını, başının dik ve alnının ak olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Destici, "Bizim arzumuz budur. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozma gayreti içinde olanlar vardır. Ben hep şunu söylüyorum, kim suni gündem yaratmak isterse istesin bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür. Biz bu terör belasından kurtulmadığımız müddetçe hiçbir problemimizi halledemeyiz. Türkiye terörü yok edemezse dış borcunu yok edemez, yolsuzluklarla mücadele edemez. Eğitim politikasını düzeltemez. Tarım politikalarını geliştiremez. Bunun için de iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber bir politika üretmek zorundayız" dedi.

Karaman Vali Vekili Ferhat Burakgazi de, "Coğrafyamızın nadide yörelerinden birisi olan Sarıveliler ilçemizde yiğit insanların arasında olmak şahsım için büyük bir sevinçtir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hayri Samur, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye günün anısına bir teşekkür plaketi verdi. Şenlik, havai fişek gösterisi ve düzenlenen halk konseriyle sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıveliler 5. Karacaoğlan ve Yayla Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement