Scholz'tan İsrail-Hizbullah Çatışmasına Endişe - Son Dakika
Son Dakika Logo

Scholz'tan İsrail-Hizbullah Çatışmasına Endişe

25.09.2024 23:47

Almanya Başbakanı Scholz, çatışmanın tırmanmasından endişe duydu, diplomatik çözüm çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmasından büyük endişe duyduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Scholz, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefonda görüştü.

Görüşmede Scholz, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmasından duyduğu büyük endişeyi dile getirdi ve "bölgesel yangın" tehlikesinin altını çizdi.

Başbakan Mikati'ye Lübnan'daki çatışmalarla ilgisi olmayan sivillerin çektiği acılar ve ölümler dolayısıyla duyduğu üzüntüyü belirten Scholz, çatışmaya diplomatik çözüm bulunmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Scholz, Alman hükümetinin diplomatik çözümü desteklediğini, ateşkes için BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması amacıyla çaba sarf edilmesi ve bu bağlamda Hizbullah'ın İsrail ile olan sınır bölgesinden çekilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Scholz, İran'ın da durumu yatıştırma sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Scholz'tan İsrail-Hizbullah Çatışmasına Endişe - Son Dakika


Advertisement