Şehitler Memleketlerine Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Şehitler Memleketlerine Gönderildi

Şehitler Memleketlerine Gönderildi

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan 3 askerin cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

02.08.2011 10:56  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan 3 askerin cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

Van-Başkale karayolunda, terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu otomobilden, askeri araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver, uzman çavuşlar Serkan Angay ile Ramazan Sağ'ın, Van Askeri Hastanesindeki cenazeleri, ambulanslarla Filo Komutanlığına getirildi.

Burada düzenlenen törende şehit askerlerin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda askeri uçağa alındı.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile yetkililer katıldı.

Törenin ardından Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver'in cenazesi Gaziantep'e, Serkan Angay'ın Mersin'in Anamur ilçesine, Ramazan Sağ'ın ise Konya'nın Akşehir ilçesine gönderildi.

SALDIRIYI KİRALIK ARAÇLA YAPTILAR

Bu arada hain saldırının nasıl yapıldığı da ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sivil giyimli olduğu ve saldırıda kullandıkları otomobili kiraladıkları belirlendi. Van-Başkale karayolunun 70. kilometresindeki Gedikbaşı Köyü yakınlarında sürekli yol güvenliğini sağlamak için görevli bulunan askeri araca ilk önce 5 adet el bombası atan PKK'lılar, daha sonra da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine dağlık alana kaçan teröristler izlerini kaybettirdi. Bu arada siyah renkli makam aracıyla Van'a giderken saldırıda yaralanan Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ve korumasının da sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

MUHTAR VE KÖYLÜLÜLER İFADE VERİYOR

Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, özellikle kontrol noktalarında kırmızı alarm verildi. Araçlar didik didik aranırken, araçlarda bulunan şahısların da bilgileri tek tek inceleniyor. Bu arada saldırıyla ilgli Gedikbaşı Köyü muhtarı Zahir Şeran ve birçok köylünün de ifadesinin alındığı belirtildi. Polis ve jandarma da PKK'lı teröristlerin otomobili nerden ve kimden kiraladığını araştırıyor

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Memleketlerine Gönderildi - Son Dakika


Advertisement