Selçuk'ta Tütün Bağımlılığına Dikkat Çekildi - Son Dakika
Güncel

Selçuk'ta Tütün Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Selçuk\'ta Tütün Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Selçuk Üniversitesinin öncülüğünde, Tütün Kontrolü ve Tütün Bağımlılığı Tedavisi Toplantısı ve Kursu gerçekleştirildi.

18.01.2014 08:14  Güncelleme: 14:35

Doç. Marakoğlu, "Türkiye Tütün Bağımlılığında Dünya'da 7'nci"

Selçuk Üniversitesi'nin öncülüğünde Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği ile Tütün ile Mücadele Çalışma Grubu'nun desteğiyle "Tütün Kontrolü ve Tütün Bağımlılığı Tedavisi Toplantısı ve Kursu" gerçekleştirildi. Toplantıda tütün bağımlılığının zararları, bağımlılıkla mücadele yöntemleri ve bağımlılığın insan sağlığı üzerinde yol açtığı yıkıcı etkileri hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyhekim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, akademisyenler, kursiyerler, Konya, Ankara, Zonguldak, İstanbul, Adıyaman ve Hatay'dan hekimler ve hemşireler katıldı.

"TÜTÜN BAĞIMLILIĞINDA DÜNYADA 7. SIRADAYIZ"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, "Tütün kullanımı bütün ülkelerde en önemli ve önlenebilir halk sağlığı sorunlarından birisidir. Dünyada yaşı 15'in üzerinde olan yaklaşık 1,5 milyar kişi tütün bağımlısı olup bunların % 80'i orta ve gelişmekte olan ülkelerdedir. Ülkemiz ise malesef sigara tüketiminde Avrupa ülkeleri arasında üçüncü sırada, dünya ülkeleri arasında yedinci sırada yer almaktadır. Bu kötü durumdan ülke olarak kurtulmak için burada tütün bağımlılığı, bu bağımlılığın insan sağlığına zararları ve bağımlılıkla mücadele etmekte kullanılan yöntemler hakkında bilgi vereceğiz. Tütün bağımlılığı ile olan mücadelemize insan sağlığına verdiği zararı anlatarak ve çeşitli tedavi yöntemlerini kullanarak devam edeceğiz. Bu konuya verdiği önemi her zaman ifade eden ve bu konuda bize verdiği destekten dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e teşekkür ediyorum. Ayrıca yıllardır tütün bağımlılığı ile mücadele eden ve bizlere büyük emek veren Sayın Prof. Dr. Erol Sezer ve Sayın Prof. Dr. Nazmi Bilir Hocalarımıza, tüm değerli hocalarımıza ve bu toplantıyı düzenleyen Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR"

Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, "Tütün bağımlılığı ve tütünle bağlantılı hastalıkların azalması için toplumun bilinçlenmesi gerekiyor. Alanından uzman ve birbirinden değerli hocalarımızın siz meslektaşlarımıza verdiği eğitim sayesinde bunun daha da etkili olacağına inanıyorum. Hastane olarak biz de tütün bağımlılığı konusunda insanları bilgilendirmek ve bağımlılıktan kurtarmak için çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Oturumlarda alanında uzman kişiler tarafından tütün bağımlılığı, bağımlılığın insan vücuduna zararları ve bağımlılıktan kurtulma yöntemleri anlatıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selçuk'ta Tütün Bağımlılığına Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement