Sevgi Bayrağı Sivas'ta Törenle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Sevgi Bayrağı Sivas'ta Törenle Karşılandı

Sevgi Bayrağı Sivas\'ta Törenle Karşılandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı Sivas'a ulaştı.

11.05.2011 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı Sivas'a ulaştı. Sivalı atletler tarafından Tokat il sınırında teslim alınan bayrak Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte gelişinde 108 gün kaldığı Kongre ve Etnoğrafya Müzesi'ndeki odasına konuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkan sevgi bayrağı Tokat il sınırı Çamlıbel Mevkii'nde düzenlenen törende Sivaslı atletler tarafından teslim alındı. Sivaslı atletler kentte misafir edilecek olan sevgi bayrağını koşarak kent merkezine getirdi. Sevgi bayrağı için Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde tören düzenlendi. Törene Vali Vekili İsmail Koşum, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda öğrenci katıldı. Tokatlı atletlerden teslim alınan sevgi bayrağını taşıyan Sivaslı atletler bayrağı öperek Vali Vekili İsmail Koşum'a verdi. Sevgi bayrağını atletlerden öperek teslim alan Vali Vekili İsmail Koşum, şöyle dedi: "Geleceğimizin sembolü gençlerimiz tarafından büyük bir kuvvetle taşınan bağımzsızlığımızın sembolü ay- yıldızlı bayrak Türk gençliğinin Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolundaki ilerleyişine yılmadan ve yorulmadan devam edeceğinin göstergesidir. Bizler ay yıldızlı bayrağı Sivas'ta misafir etmekten büyük onur duyacağız. "

Sevgi bayrağı daha sonra İsmail Koşum tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesi döneminde kente gelerek 108 gün kaldığı Kongre ve Etnoğrafya Müzesi'ndeki odasına konuldu. İzci öğrenciler tarafından korunacak olan bayrak yarın Erzincanlı atletlere teslim edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgi Bayrağı Sivas'ta Törenle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement