Seydikemer'de Mahalle Sakinleri Evlerine Döndü (3) - Son Dakika
Güncel

Seydikemer'de Mahalle Sakinleri Evlerine Döndü (3)

Seydikemer\'de Mahalle Sakinleri Evlerine Döndü (3)

70 METRELİK KÖPRÜ YIKILMA TEHLİKESİNE KARŞI KAPATILDI Seydikemer'de etkili olan yağış nedeniyle, Saklıkent Kanyonu'ndan Karaçay'a akan su seviyesinde yükselme meydana geldi.

14.01.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

70 METRELİK KÖPRÜ YIKILMA TEHLİKESİNE KARŞI KAPATILDI

Seydikemer'de etkili olan yağış nedeniyle, Saklıkent Kanyonu'ndan Karaçay'a akan su seviyesinde yükselme meydana geldi. Karaçay'la buluşan su, Saklıkent Kanyonu'na 7 kilometre mesafede bulunan ve Karaçay üzerine kurulu Muğla- Antalya sınırındaki Saklıkent Köprüsü'nde koruma duvarını da yıktı.

Seydikemer'e bağlı Korubükü ve Çamurköy mahalleleriyle Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi'ni birbirine bağlayan 70 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki köprünün altından geçen su, bağlantı noktalarında aşınmaya neden oldu.

Devlet Su İşleri'ne (DSİ) bağlı kamyonlarla bölgeye taşınan kaya ve molozlar, köprünün ayaklarına döküldü. Seydikemer'e bağlı Korubükü Mahallesi Muhtarı Hakkı Kılıç ve mahalle sakinleri de köprünün bulunduğu noktaya geldi. Köprüden geçmek isteyen araçlar durdurulurken, vatandaşlar da köprüden geçmemeleri konusunda uyarıldı. Olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ise köprünün yıkılma ihtimali olduğunu belirterek, ulaşıma kapatılmasını istedi. İş makinesi yardımıyla girişlerine moloz dökülen köprü ulaşıma kapatıldı.

Korubükü Mahallesi Muhtarı Hakkı Kılıç, "Köprünün yıkılma ihtimali var. Su köprünün altını oyuyor. Biz de vatandaşlarımızı köprüden geçmemesi için uyardık. En sonunda belediye yetkilileri köprüyü ulaşıma kapatma kararı aldı. Biz de köprüyü ulaşıma kapattık. Bu köprü Muğla'yı Antalya'ya bağlayan bizim için çok önemli bir köprü" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ali İhsan Kılıç ise ulaşıma kapatılmadan önce bazı araçların köprüden geçmeye devam ettiğini aktarırken, "Ölümü göze alan köprüden geçiyor. Ama yıkılma ihtimali var. Köprü 2001 yılında yapıldı. Bu köprü bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Bir an önce sağlamlaştırılıp ulaşıma açılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seydikemer'de Mahalle Sakinleri Evlerine Döndü (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement