Siirtli Köylülerden Terör Saldırılarına Bayraklı Tepki - Son Dakika
Güncel

Siirtli Köylülerden Terör Saldırılarına Bayraklı Tepki

Siirt'in Bayraktepe köyünde PKK'nın kanlı eylemlerine tepki gösteren vatandaşlar, köyün girişinde 36 metre yükseklikteki direğe Türk bayrağı astılar.

25.12.2015 13:35  Güncelleme: 14:48

Siirt'in Bayraktepe köyünde yaşayan vatandaşlar, PKK'lı teröristlerin kırsaldan şehirlere taşıdığı saldırılara tepkilerini, köyün girişinde 36 metre yükseklikteki direğe astıkları Türk bayrağı ile gösteriyor.

VATANDAŞLAR PKK'YA TEPKİLİ

Çözüm Süreci'nde silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmek yerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok yerleşimde gerçekleştirdikleri saldırılar, kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlar ve patlayıcı tuzakları ile yaşamı hiçe sayan terör örgütü PKK mensuplarının hedef gözetmeyen kanlı eylemleri, bölgedeki vatandaşların tepkisine neden oluyor.

KÖYÜN GİRİŞİNE DEVASA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Yaklaşık 21 yıl önce teröristlerce kurşuna dizilen biri bebek, 2'si çocuk, 2'si kadın 11 kişinin hayatını kaybettiği katliamın acısının yaşandığı Siirt'in Bayraktepe köyündeki vatandaşlar da terör örgütüne ve gerçekleştirdiği saldırılara karşı olduklarını göstermek için köylerinin girişine devasa Türk bayrağı astı. Köyün girişinde 36 metre yüksekteki direğe ay yıldızlı al bayrağı asan vatandaşlardan bazıları, evlerini de Türk bayraklarıyla donattı.

"ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Köylülerden Kenan Şehitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda bölgede ve ülkede hakim olan huzurdan rahatsızlık duyanların bölgede terörü yeniden körüklediğini savundu. Halk olarak birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Şehitoğlu, yapılan saldırılara karşı ayakta durarak teröre geçit vermeyeceklerini söyledi.

Şehitoğlu, bunun göstergesi olarak köylerine birlik ve beraberliğin sembolü olarak gördükleri ay yıldızlı Türk bayrağı astıklarını dile getirerek, "Ülkeyi karıştırmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı Türk bayrağımızı dalgalandırarak ülkemize sahip çıkacağız" dedi.

"KÜRT ADI ALTINDA KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYORLAR"

"Bütün dünya bu şanlı bayrağı görsün istiyoruz" diyen Şehitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt adı altında Kürtleri öldürüyorlar. Bölge insanını geri bırakmak istiyorlar. Bizler ise tam aksine bayrağımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizde Kürt Türk ayrımı yok. Oynanan oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Terör örgütü yaptıkları saldırılarla acziyetini ortaya koydu. Kürt bir ailenin evladıyım ve Kürt olmaktan gurur duyuyorum. Çanakkale'yi gördük bir daha görmek istemiyoruz."

"Bugün bakanlar, komutanlar, valiler de Kürt. Dağdan inip teslim olan Kürt, asker Kürt, korucu Kürt, savcı Kürt, hakim de Kürt. Demek ki bir sorun yok. Örgüt mensupları hala çocukların arakasına saklanıp evlerin içinden askere ateş ediyor" ifadelerini kullanan Şehitoğlu, asker ve polislerin sivillerin canını korumak için hassasiyet gösterdiğini vurguladı.

Şehitoğlu, "Bu caniler diyor ki; 'Ne olursa olsun, yeter ki yıkılsın, yakılsın. Biz de tam tersine yıktırmayacağız" diye konuştu.

"TERÖRE CEVABIMIZ BU BAYRAKTIR"

Abdulkadir Özbey de köylerinde dalgalanan bayrağın birlik ve beraberliği simgelediğini söyledi. Bölgede terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesini desteklediklerini ifade eden Özbey, "Köyümüzde daha önce de bayrağımız vardı. Teröre cevabımız köyümüzdeki, Gabar ve Herekol dağlarından da dalgalandığı görünen bu bayraktır" şeklinde konuştu.

"Köyümüzde teröre ve yandaşlarına yer olmadığını göstermek için bu bayrak ebediyete kadar dalgalanacak" ifadesini kullanan Özbey, huzurlu, birlik ve beraberlikle yaşanacak günlerin gelmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Siirtli Köylülerden Terör Saldırılarına Bayraklı Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirtli Köylülerden Terör Saldırılarına Bayraklı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • muş: kürdüm kalleş hain degilim 32 5 Yanıtla
  • CAN DERSİM (TUNCELİ): BİR DERSİMLİ OLARAK YÜREKTEN KUTLUYORUM O BAYRAK İÇİN CANIMI VERİRİM 29 6 Yanıtla
  • NAMAZ VA: Yüre halkı pkkyi seviyor 6 25 Yanıtla
  • turker: boyle olsun kurt olsun alevi olsun ne olursa olsun.bizim kimseyle derdimiz yok yeterki hain olmasin. 24 2 Yanıtla
  • (sscb)rusıa: bunlar kimsenin kandıramadığı ve satılık olmayan asil kürtlerdir ,pkk bir maraba ayaklanmasıdır. 22 4 Yanıtla
  • bende Siirt liyim: bu köy maaşlı korucudur.bunu yapmasalar maaşı alamazlar 9 12 Yanıtla
  • Turk: helal olsun gerçek Kürtler sizlersiniz allah yardimciniz olsun yığıtler. . 15 5 Yanıtla
  • (sscb)rusıa: kafirleri bu tablo çıldırtıyor,kendi kendilerine diyorlarki neden kürtlerin hepsini kandıramıyoruz. 16 4 Yanıtla
  • siirtli : korucu koyu daha once ayini haberi 4 sene once vermişlerdi 12 8 Yanıtla
  • Yar Bay: Yaşasın Türk Kürt kardeşliği 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement