Silopi'de Ak Partili Kadınlar Anneler Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Ak Partili Kadınlar Anneler Günü'nü Kutladı

Silopi\'de Ak Partili Kadınlar Anneler Günü\'nü Kutladı

Silopi'de Ak Partili kadınlar Anneler Günü'nü kutladıMehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde Ak Parti Kadın Kolları tarafından Anneler Günü kutlamasına katılan Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, "Kürt evladınız olarak seslenmek istiyorum.

07.05.2016 13:33

Silopi'de Ak Partili kadınlar Anneler Günü'nü kutladı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde Ak Parti Kadın Kolları tarafından Anneler Günü kutlamasına katılan Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, "Kürt evladınız olarak seslenmek istiyorum. Bu vatan hepimizin. Artık sokaklarımızda çukurlar kazılmasın. Analar gözyaşı dökmesin" dedi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, 7 Ekim 2015 tarihinden bu yana hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 6 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silopi'de en son 5 Nisan'da PKK'lıların düzenlediği 1 polisin şehit olduğu saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar nedeniyle konulan sokağa çıkma yasağı 24 Nisan'dan itibaren 04.30-21.30 saatleri arasında kaldırıldı.

Kısmen sokağa çıkma yasağı bulunan Silopi'de Ak Parti Kadın Kolları teşkilatı tarafından Anneler Günü kutlaması yapıldı. Kuran-ı Kerim'in okunduğu, müzikli eğlencenin yapıldığı, yemeklerin yendiği ve çocuklara oyuncak dağıtılan kutlamada konuşan Ak Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Atan, "Bana göre her gün anneler günüdür. Ama bizler bugün Cudi'nin eteklerinde inşallah bundan sonra Cudi Dağı denildiğinde akla kan değil, ölüm haberleri değil, şehit haberleri değil, Cudi'yi barışla sevgi ile inşallah anımsatacağız. İnşallah Silopi'de yasakların değil, terör olaylarının olduğu bir ilçe olarak değil, güzelliklerin olduğu kıvılcımların çiçeklerin kardelenlerin nergislerin açılacağı bir ilçe olarak akla gelir. Biliyorsunuz Silopi'de yasak olduğunda Silopili anneleri bizler Şırnak'ımızda misafir etmiştik. Çoğunun evini arkadaşlarımız ile ziyaret etmiştik. Ama bugün biliyorsunuz ki Şırnak merkezde terörle mücadele var. Bugün bizler buradayız. Şırnaklı annelerimize de hoş geldiniz demek istiyorum. İşte bizim davamızın farkı Ak partinin farkı bir yerde terörle mücadele varken bir yerde bizler durmadan çalışmalarımızı sürdürürüz. İşte o yüzden Silopi'de bizim yerimiz. Bizim vatanımız, bizim yurdumuz. O yüzden bugün Şırnak'ta yasak olabilir, terörle mücadele olabilir ama Silopimiz rahat o yüzden sizlerle beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, partimizin genel kurucusu Recep Tayip Erdoğan derki annenin hiçbir farkı yoktur. Görüş düşünce ne olursa olsun Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla anne evladını kaybettiğinde duygu aynıdır. Aynı göz yaşı, aynı feryat aynı figan vardır. O yüzden hepiniz bizim için çok özelsiniz" dedi.

Bir Kürt evladı olarak seslenmek istediğini belirten Hatice Atan, "Ben özellikle burada Silopili, Şırnaklı annelerimize bir kızınız olarak, bir Kürt evladınız olarak seslenmek istiyorum. Allah rızası için bu vatan bizimdir. Silopi bizimdir, sokaklar bizimdir. Artık sokaklarımızda çukurlar kazılmasın. Evlatlarımız ölmesin. Analar göz yaşı dökmesin. Şırnak, Silopi, Cizre bu ülkenin bir parçasıdır. Gördüğünüz Türk bayrağı arkadaşlar, Çanakkale zaferinde Türkü, Çerkezi, Lazı, Şırnaklısı, Siirtlisi, Ankaralısı, Elazığlısı, Vanlısı, Edirnelisi herkes bu topraklar uğuruna savaştı. Sizinde evlatlarınızın kanı vardır Türk bayrağında. Bizle o bayrağa sahip çıkma zorundayız. Çanakkale'de milyonlarca şehit verildi. Ama bu vatanın bir karış toprağı kimseye verilmedi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Ak Partili Kadınlar Anneler Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement