Silopi'deki PKK'lı Cenazesinde Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Silopi'deki PKK'lı Cenazesinde Olaylar Çıktı

Silopi\'deki PKK\'lı Cenazesinde Olaylar Çıktı

Hakkari'de girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Agit Şengil'in Silopi'de yapılan cenaze töreni ardından bir grup gösteri yaptı.

23.01.2013 16:28  Güncelleme: 16:25

Hakkari'de girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Agit Şengil'in Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yapılan cenaze teröri ardından aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, gösteri yaparak polise taş attı. Polis, anons yaparak ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını istedi, ancak taş atmayı sürdüren göstericiler tazyikli su ile dağıtıldı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 Ocak günü güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Agit Şengil'in cenazesi, otopsi işlemleri ardından Malatya Adli Tıp Morgu'ndan alınarak, toprağa verilmek üzere Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne getirildi. PKK'lı Şehgil'in Cudi Mahallesi'ndeki Kevser Camii'nde kılınan cenaze namazına BDP İl Başkanı Baki Katar, BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenazenin Başak Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından bir grup PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, gösteri yaparak, önlem alan polise taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis, anons yaparak taş atılmaması ve ailelerden çocuklarına sahip çıkmasını istedi. Uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren gruba polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasındaki kovalamaca zaman zaman sürdü.

MSY(GG/İD) - Şırnak/ Silopi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'deki PKK'lı Cenazesinde Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement