Sınır Dışı Edilen Fransız Elisa'ya Gezi Olaylarından Takipsizlik - Son Dakika
Güncel

Sınır Dışı Edilen Fransız Elisa'ya Gezi Olaylarından Takipsizlik

Sınır Dışı Edilen Fransız Elisa\'ya Gezi Olaylarından Takipsizlik

Gezi Parkı olayları sırasında 11 Haziran 2013'de gözaltına alınan ve sorgusunun ardından sınır dışı edilen Fransız Elisa Marianne Couvert hakkında yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

29.01.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında 11 Haziran 2013'de gözaltına alınan ve sorgusunun ardından sınır dışı edilen Fransız Elisa Marianne Couvert hakkında yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı, 25 Aralık'ta çok sayıda iş adamı hakkında gözaltı kararı veren ve adliye önünde bildiri dağıtan dönemin TMK 10. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından verildi.

Gezi olayları sırasında gözaltına alınan Fransız Couvert'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" iddiasıyla yürütülen soruşturma 26 Kasım'da tamamlandı. Soruşturma, aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu 41 kişi hakkında 25 Aralık'ta verdiği gözaltı kararı ile gündeme gelen ve adliye önünde bildiri dağıtan Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütüldü. Savcı Akkaş, Gezi olayları sırasında gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilen Fransız Couvert'ın da bulunduğu 24 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

"EYLEMLERE KATILDIKLARINA DAİR GÖRÜNTÜ, TESPİT, DELİL YOK"

Şüpheliler hakkında her türlü şüpheden uzak yeterli delil elde edilemediğine dikkat çekilen takipsizlik kararında, Taksim Meydanı'nı yayalaştırma projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı'nda 28 Mayıs 2013'de başlayan protestoların demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütleri ve marjinal grupların yönlendirmesiyle terör örgütlerinin eylemelerine dönüştüğü belirtildi. Elisa Marianne Couvert'ın da aralarında bulunduğu 24 kişinin kamu mallarına, özel mülkiyete zarar verildiği, güvenlik güçlerinin yaralanmasına sebebiyet verildiği eylemlere katıldıklarına dair herhangi bir görüntü, tespit veya başkaca delil elde edilemediği ifade edilen takipsizlik kararında, şüphelilerin "marjinal terör örgütüyle irtibatlı olduklarına ve bu grupların yönlendirmesiyle Taksim Meydanı'nda bulunduklarına yönelik her türlü şüpheden uzak, yeterli delil elde edilemediğinden kovuşturma yapılmasına yer olmadığı"na karar verildiği ifade edildi.

Taksim'deki Gezi olayları sırasında gözaltına alınan Couvert, yasadışı terör örgütüne üye olmakla suçlanmış ve mahkemedeki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Couvert, 10 gün Yabancılar Şube'de tutulduktan sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmişti. Sınır dışı edildikten sonra verdiği bir röportajda iki yıl önce Erasmus öğrencisi olarak İstanbul Galatasaray Üniversitesi'ne geldiğini ve master tezini hazırlarken gözaltına alındığını belirten Couvert, tezini bitirmek için Türkiye'ye dönmesi gerektiğini ve sınır dışı kararına karşı 3 dava açtığını söylemişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınır Dışı Edilen Fransız Elisa'ya Gezi Olaylarından Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement