Şırnak'ta Asker, Polis, Vatandaştan Demokrasi Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Asker, Polis, Vatandaştan Demokrasi Yürüyüşü

Şırnak\'ta Asker, Polis, Vatandaştan Demokrasi Yürüyüşü

Fetullahçı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Güçlükonak Kaymakamlığı önünde toplanan asker, polis ve binlerce vatandaş çeşitli sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

05.08.2016 11:23  Güncelleme: 15:49

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi'nde Fetullahçı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı 'milli irade ve demokrasi yürüyüşü' yapıldı. Güçlükonak İlçesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe asker, polis ve vatandaşlar ile Kastamonu'dan getirilen mehter takımı da katıldı.

"VATAN SANA CANIM FEDA" SLOGANLARI ATILDI

Güçlükonak Kaymakamlığı önünde toplanan asker, polis ve binlerce vatandaş ile birlikte Güçlükonak Kaymakamı Şahin Kazancı, Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Güçlükonak Garnizon Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç ve yüzlerce vatantaş, Güçlükonak şehir merkezinde yürüyüş yaptı.


Gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, "Halk özel harekat", "Oy verdik bitti sanıyorsunuz, can vermek için meydanlardayız, Selahattin Eyubinin torunları', "Dik dur eğilme Güçlükonak seninle", "Güçlükonaklıyız ihanete karşıyız" dövizleri taşıyarak, "Vatan sana canım feda" sloganları attı.


MEHTER TAKIMI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşten sonra Güçlükonak Kaymakamlığı bahçesinde mehter gösterisi, ilahi, dualar ve şiirler okundu. Kastamonu'nun Küre İlçesi'nden gelen Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımının gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.


DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNE KATILMAK İÇİN BİN 200 KİLOMETRE YOLALDI

Bir konuşma yapan Kastamonu Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, bin 200 Kilometre uzaktan gelerek Güçlükonak halkı ile birlikte olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, "Çok önemli bir organizasyon, çok önemli bir gün benim için. Şahsım adına söyleyecek olursam tam bin 200 kilometre geldim, Şırnak Güçlükonak'a gelebilmek için. Ama neden, neden bu demokrasi nöbeti? Güzel Türkiyemiz'in bu güzel yöresinde, böyle bir organizayon varsa sayın kaymakamımızın daveti üzerine benim de orada olmam lazım dedim. Çünkü 15 Temmuz'da bu ülkenin üzerinde oynanan büyük oyun siz gibi bütün Türkiye'de yaşayan halkımızın kenetlenmesi üzerine bertaraf edildi. İnşallah bundan sonraki dönemde de böyle hainlik yapacaklar, birkez daha düşünmek zorunda kalacaklar. Çünkü biz Türkiye olarak hep biriz, hep beraberiz, güçlüyüz. Böyle hainlere gerekli yerlerde, gerekli cevapları vermeyi biliriz. Kuzeyi ile güneyi ile doğusu ile batısı ile yeterki biz bir olmayı bilelim. Yeterki araya nifak tohumu ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Cenab-ı Allah bu gönderden bu bayrağı, bu hilali indirmesin. Bunu neden söylüyorum; İstiklal Yolu Mehter Takımı diyorum. Türkiye Cumhuriyeti kuruluma aşamasındayken, Osmanlı İmparatorluğu yıkılma aşamasındayken, tüm dünya yurdumuza saldırırken Karadeniz bölgesinde düşman ayağı değmeyen tek il Kastamonu. Ama kurtuluş savaşı ve Çanakkale'de nüfusa göre en fazla şehiti veren Kastamonu'dur. Biz bu vatanı böyle kurduk. Böyle ucuz nifak tohumu ekmeye çalışanlara da fırsat vermeyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozdurmasın. Allah yurdumuzun üzerine düşman ayağı değdirmesin. Biz can veririz, bir karış toprak vermeyiz. Hepimiz buyuz, hepimiz böyleyiz. Ben bu inançla buraya geldim" dedi.


KAYMAKAM KAZANCI'DAN BİRLİK MESAJI

Güçlükonak Kaymakamı Şahin Kazancı da yaptığı konuşmada, Kastamonu Küre İlçesi'nden gelen konuklara teşekkür ederek, Türk ve Kürt birliği üzerinde durdu. Demokrasi nöbetlerinin 15 Temmuz'da başlamadığını belirten Kazancı, "Bizim demokrasi için nöbetimiz 15 Temmuz'da başlamadı. Bizim demokrasi nöbetimiz her Türkiye vatandaşının, her Türk'ün, her Kürt'ün, her Çerkez'in, bu topraklarda doğan herkesin nöbeti var, doğumundan ölümüne kadar. Ancak burada görev yapan kamu görevlilerimiz; askerimiz, polisimiz ve bizler, geldiğimiz ilk günden beri bu görev bilincinde ve görevimizi layıkıyla yerine getirme çabasındayız. Bugün sadece milli iradenin tecellisinin, demokrasiye inanan insanların taviz vermeden buna devam edeceğinin bir buluşması olarak, Türkiye'ye buradan, dünyaya bir mesaj olarak sembol bir gece düzenledik. Bugün hem şehitlerimize, hem onların geride bıraktıkları sizler, şehit oldunuz, sizler şehitler verdiniz bizim için, sizler yetim kaldınız. Ama bu millet size minnettar demenin bir mesajı olarak buradayız. Kastamonu Küresi, Şırnak Güçlükonak'ı fark etmez. Bu anlamlı mesajı yürüyüşümüzle, duruşumuzla, çalışmamızla verdik ve vereceğiz. Hiçbir paralel, hiçbir feodal, hiçbir niyeti ve amacı ne olursa olsun, bu milletin birlik ve bekası için, bu milletin menfaatleri dışında hiçbir yapıya, bu millet müsaade etmeyecek. Fitnenin, fesadın bu dönemde en çok kol gezdiği bir hale getirmemeye dikkat etmemiz lazım. Darbeyi önleyen askerimiz, polisimiz, halkımız birlik, beraberlik mesajı verecek, hainlere fırsat vermeyecek. Bundan nemalanmak isteyenlere de fırsat vermeyecek.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Asker, Polis, Vatandaştan Demokrasi Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement