Şişli Belediyesi Boysan Yakar'ın Anısına 'Toplumsal Eşitlik' Birimini Kurdu - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediyesi Boysan Yakar'ın Anısına 'Toplumsal Eşitlik' Birimini Kurdu

Şişli Belediyesi Boysan Yakar\'ın Anısına \'Toplumsal Eşitlik\' Birimini Kurdu

Şişli Belediyesi, geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın, ölmeden önce öncülüğünü yaptığı ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ni kurdu.

23.10.2015 10:39

Şişli Belediyesi, geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı Boysan Yakar'ın, ölmeden önce öncülüğünü yaptığı 'Toplumsal Eşitlik Birimi'ni kurdu.

Şişli Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak insan haklarını temel alan ve "eşitlikçi belediyecilik" anlayışı doğrultusunda görev yapan ancak geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı Boysan Yakar'ın ölmeden önce önderliğini yaptığı Toplumsal Eşitlik Birimi'ni Şişli Belediyesinde yapılan anma programıyla kurdu. Yapılan anma programına Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Kanada, İsrail ve Brezilya konsolosları, Türkiye Musevileri'nin Hahambaşı İsak Haleva, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Ağduk ve çeşitli STK kuruluşları katıldı. Kurulan birim, Şişli ilçesi sınırlarında bulunan STK'lar ile iletişime geçerek kadın, çocuk, gençlik, LGBTİ, yaşlı, engelli, mülteci ve azınlıklar konusunda ihtiyaç, öneri ve talepler doğrultusunda çeşitli çalışmalar organize etmeyi hedefliyor.

"YÜKSEK ENERJİSİYLE BİRÇOĞUMUZA İLHAM VERDİ"

Programda konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "5 Eylül günü trafik kazasında çok erken yaşta kaybettiğimiz danışmanım Boysan Yakar'ı anma, onun büyük emek verdiği 'Toplumsal Eşitlik Birimi'mizin kuruluş heyecanını sizlerle birlikte yaşatmak için bu akşam bir araya geldik. Boysan, gerçekten her insanın her kişinin tanıması gereken kişiydi. Yüksek enerjisi insan haklarından taviz vermeyen duruşu ile birçoğumuza ilham verdi. Yokluğunu belediyemizde fazlasıyla hissediyoruz. Ailesine, LGBTİ hareketine ve insan haklarından yana olan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Boysan'ın kurulmasında büyük emek verdiği, öncülük ettiği 'Toplumsal Eşitlik Birimi' miz ekonomik,sosyal ve kültürel ayrımcılıklara maruz bırakılan kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, azınlık LGBTİ'li bireyler,göçmenler, mülteciler, sığınmacılara yönelik belediye politikaları geliştirecektir. 'Toplumsal Eşitlik Birimi' miz başlangıç olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanmasını planlıyoruz. Daha sonraki süreçte çalışma alanlarını genişleterek her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden bir yapı oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Anma programına Boysan Yakar'ın babası Hakan Yakar da katıldı. Baba Yakar, "Boysan mücadelesine çok küçük yaşlarda başladı çünkü o bu toplumda, bir ötekiydi. O biliyordu ki ne kadar çok bilgilenirse, ne kadar çok donanımlanırsa kendini bu toplumda varlığını kabul ettirebileceğine inanıyordu. O bir LGBTİ aktivistiydi. O bir insan hakları savunucusuydu. O bir hayvan severler savunucusuydu. O bir doğa savunucusuydu. O bir cesur yürekti. O bir devrimciydi. O bizim ailemizin onur ve gururuydu" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişli Belediyesi Boysan Yakar'ın Anısına 'Toplumsal Eşitlik' Birimini Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement