Suriye ve Iraklılara Sahte Pasaportla Avrupa Vizesi - Son Dakika
Güncel

Suriye ve Iraklılara Sahte Pasaportla Avrupa Vizesi

Suriye ve Iraklılara Sahte Pasaportla Avrupa Vizesi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği sahte pasaport operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

09.11.2015 14:30  Güncelleme: 14:39

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen sahte pasaport operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

Yüzlerce sahte pasaport ve vize belgelerinin ele geçirildiği operasyonda 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerin Avrupa'ya gitmeye çalışan Irak ve Suriyelilere sadece devlet memurları tarafından kullanılabilen yeşil pasaport basmaya çalıştıkları anlaşıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Irak ve Suriye'den kaçıp yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelenlere sahte pasaport hazırladıkları tespit edilen kişileri takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sırasında şüphelilerin Türk, Suriye ve Irak sahte pasaportlarının yanı sıra schengen vizesi ile sahte içki bandrolü de hazırladıkları tespit edildi. Şüphelilerin Suriye ve Iraklıları, hazırladıkları sahte pasaport ve vizelerle para karşılığında Avrupa ülkelerine göndermeye çalıştıkları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından 6 Kasım 2015 günü Başakşehir'deki 2 ayrı matbaaya baskın düzenlendi. Baskında 3 kişi gözaltına alındı. Matbaalarda yapılan aramalarda 335 sahte Irak pasaportu, 1 sahte Türk pasaportu, 1 sahte Suriye pasaportu, 590 adet yeşil pasaport dış kabı, 4 adet Suriye pasaport dış kabı, İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda'ya ait vize yaprakları, 7 adet Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı yaprağı, vize ve pasaport sayfaları basımında kullanılan metal baskı kalıp levhaları, 1 adet dikiş makinesi, çok sayıda sahte sigara ve içki bandrolü, 28 adet sahte vize belgesi ve 4 adet pasaport kabı yapımında kullanılan deri malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki ifadelerinde pasaportları M. S. ile M. Z. Ö'nün talebi üzerine bastıklarını iddia etti. Bunun üzerine bu isimler de gözaltına alındı. Bu iki kişinin sahte pasaport ve vize için Suriye ve Iraklılarla 10 bin dolar karşılığında anlaştıkları iddia ediliyor. Gözaltına alınan 3 matbaacının sadece devlet memurları tarafından kullanılabilen yeşil pasaport basmaya başladıkları ifade edildi. Bu pasaportun sahtesinin kullanılması durumunda yakalanabileceklerini öğrenen 3 kişinin daha sonra umuma mahsus pasaport olan bordo pasaport basmaya çalıştıkları ifade edildi.

SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİYLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Polis, baskında ele geçirilen sahte içki bandrollerinin 20'den fazla kişinin öldüğü sahte içki olayında kullanılıp kullanılmadığını da araştırıyor. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Sarıgül ile Mustafa Kayacı tutuklandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye ve Iraklılara Sahte Pasaportla Avrupa Vizesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement