Talat Paşa Komitesi Üyelerinden Paris'te 'Soykırım' Protestosu Ek - Son Dakika
Güncel

Talat Paşa Komitesi Üyelerinden Paris'te 'Soykırım' Protestosu Ek

Talat Paşa Komitesi Üyelerinden Paris\'te \'Soykırım\' Protestosu Ek

Talat Paşa Komitesi üyeleri Paris Bastille Meydanı'nda Fransa Senatosu tarafında yarın görüşülecek olan Sözde Ermeni Soykırımı inkar edenlere ceza verilmesini ön gören tasarıyı protesto ettiler.

03.05.2011 18:40

Talat Paşa Komitesi üyeleri Paris Bastille Meydanı'nda Fransa Senatosu tarafında yarın görüşülecek olan Sözde Ermeni Soykırımı inkar edenlere ceza verilmesini ön gören tasarıyı protesto ettiler.

Fransa Senatosu, Anayasa Komisyonu'nun "Tarihle ilgili karar vermek parlamenter kurumların işi değildir" yönündeki kararına rağmen yarın tasarıyı görüşecek. Görüşmeyi protesto eden komite üyeleri basın açıklaması yapıp bir bildiri dağıttı.

"Talat Paşa Komitesi (TPK) Avrupa Temsilciliği olarak Fransa'yı protesto ediyoruz" diyen komite üyeleri "Fransa dur !" yanlış yapma diyerek ellerindeki bildiriyi okudu.

Komite yaptıkları açıklamada, "Lozan'da 2005 yılında "Soykırım" yalanlarına karşı tarihi bir mücadele başlatmış ve bu mücadele 2006'da Berlin'de, 2007 'de Paris'te sürdürülmüştür. Bu mücadeleler onbinlerce vatandaşımızı harekete geçirmiş, Türkiye'den yüzlerce öncü aydın Avrupa'ya hareket etmiş ve batılı ülkelere kendi merkezlerinde cevap vermiştir. Bunun sonucu olarak İsviçre'de büyük tartışmalar yaşanmış ve en son olarak Fransa Parlamentosu Anayasa Komisyonu "soykırımı inkara ceza" yasa tasarısının iptali yönünde karar almıştır. Fransa'nın Türk Tarihine ve Kurtuluş mücadelemize karşı giriştiği bu iftira kampanyası, büyük Fransız Devrimi'nin de inkarıdır. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Devrimini Fransız Devriminden de etkilenerek yürütmüştür. Ama Fransa kendi Tarihinden koptuğu için Cezayir'de olduğu gibi katliamlar yapmış ve bugünde Libya'ya karşı Haçlı saldırılarının ön saflarında yürümektedir, Türkiye'ye ve Türk Milletine karşı soykırım iftiralarının başını çekmektedir. " denildi.

"Ermeni soykırımı yalanlarına karşı mücadele aynı zamanda Türkiye'nin Savunması ve Cumhuriyet Güçbirliği'nin desteklenmesi eylemidir" diyen grup "Bu mücadeleye omuz vererek Türkiye'nin çıkışına anlamlı bir destek verilmektedir. Bugün Ergenekon tertibinin hedeflerinden birisi de Batı adına Talat Paşa Komitesinden öç almaktır. Bunun için İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Silivridedir. Ergenekon Savcıları Ferit İlsever'e Talat Paşa Komitesinin eylemlerini sormuşlardır. Haçlı seferlerinin savunucusu Recep Tayyip Erdoğan, batının soykırım dayatmalarına da boyun eğmektedir. Avrupa başkentlerinde, Türkgücü, 1915 lerde olduğu gibi vatanların savunmaya devam etmektedir. Doğu Perinçek Meclise gidecek, Ermeni Soykırımı yalanı tarihin çöplügüne atılacaktır. Türk Milleti Perinçek'in mücadelelerini unutmamıştır, O'nu meclise gönderecektir" denildi.

Senatörlere hitaben hazırlanan bildirde "Türk Ulusu adına sizleri uyarmak istiyoruz. 2001 yılında 'Fransa Ermeni Soykırımını tanır' diye bir yasa çıkardınız. Tarihsel olaylardan istediğiniz yorumu çıkarmak hakkınız olabilir. Bunu yasaya bağlayarak Fransız Parlemantosu'na 'bir ayıp' yakıştırmayı da içinize sindiriyor olabilirsiniz. Ancak Fransa halkının ne yaptıklarınızdan haberi vardır; ne de 'bu ayıbı' onaylamaktadır. Bu yolla, Fransız halkının ne Türklere karşı düşmanlığını artırabilir ne de Ermenilere karşı dostluğunu pekişirtirebilirsiniz. Bu yolla, bu ayıpla da denilebilir, sadece kendi hallkınızın gözünde Parlamento'nuzun değerini düşürmekle kalacaksınız. Bu yasa çıksa bile onu tanımayacağımızı tüm dünya kamuoyuna açıkca ilan ediyoruz. Parlamentonuzu hak ve hukuka saygılı olmaya çağırıyor, bu yasanın Fransa'ya da, Türkiye'ye de, Ermenistan'a da yarardan çok zarar vereceğinin altını bir kez daha çiziyoruz. " denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talat Paşa Komitesi Üyelerinden Paris'te 'Soykırım' Protestosu Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement