Talha Bebekten Kötü Haber" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Talha Bebekten Kötü Haber" Haberine Ek

Talha Bebekten Kötü Haber" Haberine Ek

Aydın'da dünyaya geldikten 34 gün sonra yüzünde ve vücudunda kızarıklıklar çıkan ve hastalanan Talha bebeğe, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 'Omen Sendromu' teşhisi konularak ilik nakli yapılmasına karar verildi.

16.03.2014 07:18

Aydın'da dünyaya geldikten 34 gün sonra yüzünde ve vücudunda kızarıklıklar çıkan ve hastalanan Talha bebeğe, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 'Omen Sendromu' teşhisi konularak ilik nakli yapılmasına karar verildi. 50 binde bir kişide görülen 'omen sendromu' hastası 7 aylık Talha bebek için ailesi, sosyal medyadan bağış çağrıları yaptı. Dünyadaki kemik iliği bankalarından yapılan araştırmalar sonrasında ABD'de 3 donör ile 1 kordon kanı, uygunluk gösterdi. Gerekli testlerin tamamlanmasıyla da ilik, Türkiye'ye getirildi. Talha bebek ise, onkoloji servisinde nakil hazırlığı için özel odaya alındı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Kemoterapi tedavisinin adından önümüzdeki hafta yapılması planlanan ilik nakil, Talha bebeğin sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine erkene alındı. Dün (cumartesi) saat 17.00'de başlayan operasyon 17.30'da son buldu. Özel odada tedavisi süren Talha bebeğin sağlık durumu, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak kötüleşti. Yaşam Destek Ünitesi'nde makinaya bağlı yaşam savaşı veren Talha bebeğin, bugün saat 03.00 sıralarında, beyin ölümü gerçekleşti. AYDIN'DA DEFNEDİLECEK

Talha bebeğin babası Muhammet Çelebi, hastanedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazeyi alacaklarını ve Aydın'da defnedileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talha Bebekten Kötü Haber' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement