Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump'a yanıt verdi - Son Dakika
Güncel

Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump'a yanıt verdi

Trump'ın, ABD ile Taliban arasındaki müzakerelerinin ölü olarak tanımlamasının ardından açıklama yapan Taliban, ABD'ye karşı savaşmaya devam edeceklerini, Washington'un bu karardan dolayı pişman olacağını söyledi.

10.09.2019 14:38  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trump'ın yaklaşık olarak bir yıldır yürütülen müzakerelerinin askıya alındığını ve 'ölü' olarak nitelemesinden birkaç saat sonra Taliban Sözcüsü Mucahid açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Taliban ve ABD arasındaki müzakereleri ölü olarak tanımlamıştı. Bu açıklama üzerine Taliban'dan sert bir yanıt geldi. AFP'ye konuşan Taliban Sözcüsü Zubihullah Mucahid, " Afganistan'daki işgali bitirmenin iki yolu vardı; biri cihat ve savaşmaktı, diğeri ise görüşmeler ve müzakerelerdi" dedi.

Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump'a yanıt verdi

"ONLARI PİŞMAN EDECEĞİZ"

Mucahid, "Eğer Trump, müzakereleri durdurmak istiyorsa, o zaman biz de ilk yolu seçeriz ve çok yakın bir zamanda onları pişman edeceğiz" şeklinde konuştu.

TRUMP: MÜZAKERELER ÖLÜ

Kuzey Carolina eyaletine hareketinden önce Beyaz Saray bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trump, "Müzakereler ölü. Endişe ettiğim kadarıyla müzakereler öldü." ifadesini kullanmıştı.

Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump'a yanıt verdi

NE OLMUŞTU?

Trump geçen hafta Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen ve bir ABD askerinin öldüğü saldırıyı Taliban'ın üstlenmesini, anlaşmayı bitirme gerekçesi olarak öne sürmüştü.

TALİBAN'IN ORTAYA ÇIKIŞI

Katı İslami uygulamalarıyla dünyanın dikkatini üstüne çeken ve 11 Eylül saldırılarının ardından ABD'nin hedefi haline gelen Taliban rejimi, savaş beyleri, farklı aşiret, boy ve etnik gruplar arasında bölünmüş olan Afganistan'da 1994'te ortaya çıktı.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı açılan savaş sırasında Pakistan'a göç eden mülteciler savaş sonrası geri dönmeye başladı. Pakistan'da, özellikle Deobandi Medresesi'nde eğitim görmüş öğrenciler de geri dönen mülteciler arasındaydı. Bunlardan biri olan Molla Ömer etrafında birçok öğrenci ve Peştun mücahitle Taliban'ı kurdu.

Talib, İslam öğrencisi anlamına geliyor ve Taliban da bunun çoğulunu ifade ediyor.

Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump\'a yanıt verdi

Son Dakika Güncel Taliban müzakereleri ölü olarak tanımlayan Trump'a yanıt verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement