Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Protokolü İmzalandı - Bakan Müezzinoğlu - Son Dakika
Güncel

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Protokolü İmzalandı - Bakan Müezzinoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması İSTANBUL (AA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 250'den fazla hastanenin inşaatlarını yapıyoruz.

26.03.2016 14:48

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detaylar

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması İSTANBUL (AA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 250'den fazla hastanenin inşaatlarını yapıyoruz. Bir kısmı açılışa hazır, bir kısmı da ihalesi tamamlanmış ve inşaat aşamasında olan. Bunların tamamı 2017 yılı sonu itibariyle hizmete girecek. Kamu ve özel işbirliğiyle 30 bin yatak kapasiteli hastanelerimizin de inşaatları devam ediyor. Bunlar da 2017 yılı sonu itibariyle neredeyse tamamı hizmete girecek. 2016-2017 yılında 70 bin yatak kapasiteli bu ülkenin değişik noktalarında hastaneleri hizmete girmiş olacak" dedi.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi şirketleri ve Medical Park Hastaneler Grubu, sağlık alanında bir işbirliği protokolü imzaladı. İMES Sanayi Sitesi'nde, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun huzurunda gerçekleştirilen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası protokolü imza törenine, Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Anadolu yakasındaki pek çok Organize Sanayi Bölgesi ve Sanayi Sitelerinin başkan ve yöneticileri, protokol kapsamındaki ekonomi gazetecilerini temsilen Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, BTN Sigorta Genel Müdürü Dr. Ruhsan Gezgin ile BTN Sigorta'nın çözüm ortakları Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Somuncu ve Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, protokolün vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi. Tamamlayıcı sağlık sigortasının vatandaşlar açısından yararı olacağından bahseden Müezzinoğlu, sağlığın tarifinin artık çok sektörlü ve paydaşlı bir tarife döndüğünü anlattı. Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 250'den fazla hastanenin inşaatlarını yapıyoruz. Bir kısmı açılışa hazır, bir kısmı da ihalesi tamamlanmış ve inşaat aşamasında olan. Bunların tamamı 2017 yılı sonu itibariyle hizmete girecek. 40 bin yatak kapasiteli. Kamu ve özel işbirliğiyle 30 bin yatak kapasiteli hastanelerimizin de inşaatları devam ediyor. Bunlar da 2017 yılı sonu itibariyle neredeyse tamamı hizmete girecek. 2016-2017 yılında 70 bin yatak kapasiteli bu ülkenin değişik noktalarında hastaneleri hizmete girmiş olacak. Bu yıl yapacağımız ihalelerle ilave 25 bin gelecek. Yarısını kamu olarak biz yapacağız, diğer yarısını kamu ve özel işbirliğiyle özel sektör dinamikleriyle yapmış olacağız. 2018 sonuna geldiğimizde Türkiye önümüzdeki 3 yıl içinde bazı aksilikler ve rotarlar olursa en geç 4 yıl içinde 2018 sonu 95 bin yatak kapasiteli ileri inşaat teknolojisiyle ileri tıbbi donanımlarla donatılmış hastaneleri yapan bir ülke olacağız."

Ülkenin sağlık turizminde önemli bir noktaya geldiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bugün için 2000'li yılların başında, ülkenin yaklaşık 100-110 bin insanı çok teşhis ve tedavi için yurt dışına giderken, geçtiğimzi 2015 yılı itibariyle 500 bin yabancı yabancı Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geldi. Yaklaşık 3 milyar dolar bu alanda Türkiye'ye hizmet karşılığı bedel bıraktı" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, 7 yıl alım garantisini Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na yeni yasal düzenleme taslağına, 2 misline kadar artırabilme yetkisini, Bakanlar Kuruluna almayı düşündüklerini söyledi. Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şayet 14 yıl gibi alım garantili süreçleri önünüze koyduğumuzda, 'evet biz her yıl bin adet ultrason alan bir Türkiye', 'bir kamu hastaneleri kurumu, bir Sağlık Bakanlığı ise, o zaman her yıl sizden bin adet ultrason alacağız. Peki bu ultrasonun ortalama ömrü ne kadar? 5 yıl. Daha sonra ne isteyeceğiz? 6. yıl, bu yıl aldığımızı yenileyeceğiz. Bu yıl aldıklarımızı kıyıya çıkarırken, 6. yıl marka değeri yükselmiş, ARGE'si teknolojisi gelişmiş ürünü yine sizden almaya devam ederiz ama standartları yükseltirseniz. 6. Yıl Marka değeri yükselmiş, ARGE'si teknolojisi gelişmiş ürünü yine sizden almaya devam ederiz. Ama standartlarını yükseltip ARGE'sini kurduysanız, marka değeriyle dünyaya iddialı olma vizyonunuz var ise, o zaman 6. yıl belki bin yerine bin 200 olacak. Bu şekilde dönen bir çarkın devamlı alıcısı var. Dönen bir çarkın güçlü üreticisinin olmasını istiyoruz. Türkiye'yi yalnız güçlü sağlık hizmeti sunan bir ülke değil, sağlık alanında tükettiklerini de üretebilen dünyada iddialı markaları da oluşturabilen bir alanı için, önümüzde 4 yıl rahat bir dönemimiz var. "

Türkiye'de terör olaylarından da bahseden Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin bugün iddialı duruşundan rahatsız olanlar var. Tarihi geçmişte olduğu gibi gene vardır, yarın da olacaktır. Son dönemlerde karşılaştığımız terör olayları veya son 3 yıla baktığımızda çok farklı farklı senaryolara baktığımızda, bu farklı senaryoların özünde yatan tek bir gerçek var. O da bu milletin iddialı olmasından rahatsız olanlar, tuzaklar kuruyor. Bu milletin 2023 hedeflerine ulaşmasından korkanlar, rahatsız olanlar, farklı farklı tuzaklar, oyunlar, planlar yapıyorlar. Uygulamaya da güçleri yettiği ölçüde koymaya çalışıyorlar. Ama bu millet güçlü bir millettir. Bize düşen gündelik sorunlara, terörle ilgili oluşturulmak istenen korku ve panik senaryolarına asla pabuç bırakmadan, onlarla ilgili gerekeni, çukur kazıyorlarsa, onları o çukurlara kazp, gömerek bu yolculuğu tamamlayacağız. Ama asla ülkenin istikrarını bozmalarına asla ülkemizin ve milletimizin o hedeflere yürümemize engel olarak görmeyecek. Ezip geçerek o hedeflere mutlaka birlikte yürüyeceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu'nun katılımıyla protokol imzaladı.

- 100 bin kişiye sağlık sigortası

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi şirketleri ve Medical Park Hastaneler Grubu, sağlık alanında dev bir işbirliğine imza attı. 'Herkes İçin Sağlık' felsefesiyle 17 ilde 25 hastaneyle faaliyet gösteren Medical Park, BTN Sigorta işbirliğiyle Anadolu Yakası'ndaki 100 bin organize sanayi çalışanı ve ailesine sağlık hizmeti verecek.

BTN Sigorta ve İstanbul Anadolu Yakası'ndaki organize sanayi siteleri arasında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşması yapıldı. İMES Sanayi Sitesi'nde imzalanan protokolle, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgeleri çalışanları ve aileleri, Medical Park hastanelerinde ayaktan ve yatarak tedavi hizmetlerinden fark ödemeden faydalanacak.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Protokolü İmzalandı - Bakan Müezzinoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Protokolü İmzalandı - Bakan Müezzinoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement