TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyeleri Kocaeli'de - Son Dakika
Güncel

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyeleri Kocaeli'de

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki heyet, Kandıra'daki Kocaeli Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde incelemelerde bulundu.

14.02.2014 14:18  Güncelleme: 16:22

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'nun da aralarında bulunduğu heyet, Kandıra'daki Kocaeli Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemeye Türkmenoğlu'nun yanı sıra AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak katıldı.

Cezaevi önünde AA muhabirine açıklama yapan Türkmenoğlu, dün Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nı ziyaret ettiklerini belirterek, burada hem kendilerine mektup yazan bazı mahkumlarla hem de diğer tutuklu ve mahkumlarla görüştüklerini söyledi.

Silivri'de sadece 4 cezaevini dolaşabildiklerini dile getiren Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"4 tane cezaevinden bazı koğuşlarda görüşmeler yaptık. Hepsiyle görüşmemiz mümkün değildi çünkü zaman anlamında problem yaşanabiliyor. Rastgele adli mahkumlar koğuşlarını seçtik. Daha sonra siyasi ve terör mahkumlarıyla görüştük. Genelde bizim inceleme sebebimiz oradaki fiziki şartlar, görevlilerin mahkumlarla olan ilişkileri noktasında problem var mı, şikayet var mı bunların tespitiydi ama genelde bizim duyduğumuz şikayetler, adil yargılamayla ilgiliydi. Bütün siyasi, terör mahkum ve tutukluları, adil yargılamayla ilgili şikayetlerini dile getirdiler."

Türkmenoğlu, Kocaeli'deki cezaevleriyle ilgili avukat ve mahkum yakınlarından kendilerine gelen en büyük şikayetin avukat görüş odalarının camla kaplı olması ve sesin geçirildiği konusunda olduğunu anlatarak, Kocaeli'ye bu konuları incelemek üzere geldiklerini ve bunun tespitini yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ise mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin Balyoz, Ergenekon, KCK, Devrimci Karargah gibi davaların hukuksuz olduğunu kabul ettiklerini belirtti.

Bu konuya herkesin "hukuksuz" dediğini ancak cezaevindeki insanların "neden buradayız?" diye sorduğunu dile getiren Ağbaba, "Biran önce bir gün daha geciktirilmeden dışarı çıkarılmaları lazım. Özgürlüklerine kavuşturulmaları lazım. Bu konuda bu insanların özgürlüğüne kavuşması için atılacak her adıma destek vereceğimizi söylemek istiyorum. Mutlaka bu sorun çözülmelidir" ifadesini kullandı.

BDP Adana Milletvekili Bozlak da siyasi tutuklu ve mahkumların cezaevi koşullarından ziyade adaletsiz yargılanmayla ilgili şikayetlerini dile getirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yargılamanın adil olmadığını artık bugün hükümet de kabul ediyor Başbakan da kabul ediyor. Bu durumda bunu açık beyan eden AKP'nin bu konuda ciddi bir adım atması lazım çünkü birçok kişi artık yargılamanın tarafsız olmadığı, adil olmadığı konusunda bir hemfikirlik doğdu. Bunu da özellikle sayın Başbakan ve yakın çevresi söylemleriyle pekiştirdiler. Bu konuda acil adımın atılması gerekiyor."
 

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyeleri Kocaeli\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu üyeleri Kocaeli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement