Teknik Direktörü Yaralayan Sanık: Kafa Atmak İçin Sahaya Girdim - Son Dakika
Güncel

Teknik Direktörü Yaralayan Sanık: Kafa Atmak İçin Sahaya Girdim

Teknik Direktörü Yaralayan Sanık: Kafa Atmak İçin Sahaya Girdim

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü olan kardeşi 42 yaşındaki Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaralayan 56 yaşındaki Murat Yeşilova, "Amacım rezil etmekti.

05.07.2011 14:00

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda, geçen yıl Eylül ayında oynanan Samsunspor- Mersin İdmanyurdu karşılaşması sırasında sahaya giren ve Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü olan kardeşi 42 yaşındaki Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaralayan 56 yaşındaki Murat Yeşilova, "Amacım rezil etmekti. Maç canlı yayın olduğu için sahaya girip ona kafa atacaktım" dedi. Duruşmaya teknik direktör Yüksel Yeşilova Almanya'da olduğu için gelmedi.

Geçen yıl Bank Asya 1'nci Lig'inde mücadele eden Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu takımları arasında 13 Eylül günü Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 41'nci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayan Murat Yeşilova, saha kenarından oyuncularına taktik vermeye çalışan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'yı kalça ve karnından 6 bıçak darbesiyle yaraladı. Olayın ardından sahada görevli çevik kuvvet ekiplerince yakalanan ve ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Murat Yeşilova hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık hakkında yargılama devam ederken geçen Mart ayında mahkeme, Murat Yeşilova'nın suç vasfının değişme ihtimali olması nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Bugün yapılan duruşmaya gelen tukuksuz sanık Murat Yeşilova, daha önceki ifadelerini tekrar ederek amacının kardeşini öldürmek olmadığını söyledi. Sanık savunmasında, "Onu öldürmek istesem Mersin'de bunu yapardım. Amacım rezil etmekti. Maç canlı yayın olduğu için sahaya girip ona kafa atacaktım. Bırakın öldürmeyi kendisini yaralamak bile istememiştim. Ama böyle oldu. Ben sesimi duyurdum ve kendisi Türkiye'ye rezil oldu. Gelinime tecavüz ettiği için bu olayı yaptım. Gelinim de bu konuda tanık olarak dinlensin. Cezaevinden çıktıktan sonrada bana iftira atmaya devam ediyor. Kendisi hakında yine suç duyurusunda bulundum" dedi.

Duruşmaya Almanya'da olduğu için teknik direktör Yüksel Yeşilova katılmazken, avukatı İbrahim Kütük sanığın müvekkili hakkında çeşitli suçlardan 654 suç duyurusu yaptığı ve bunların hepsinin reddedildiğini söyledi. Kütük, "Almanya'dan da sabıka kaydını istedik. Orada da Yüksel Yeşilova'nın değil tecavüzden, başka bir suçtan bile kaydı yok. Sanık ve ailesine müvekkilim bakmaktadır. Aileye olan desteğini kesince, kendileri çeşitli suçlar uydurarak Yüksel Yeşilova'yı şikayet etmiştir. Ancak bir sonuç alamayınca Türk milletinin en hassas noktası olan namus meselesini ortaya atmıştır. Sonrada bu olayı gerçekleştirmiş. Şikayetçiyiz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teknik Direktörü Yaralayan Sanık: Kafa Atmak İçin Sahaya Girdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement