ORHAN GÜNGÖR - Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkan Vekili Özcan Gül, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik yoksunluk içinde bulunan çocuklarımız ve terör mağduru ailelerimizin çocuklarının sosyal entegrasyonunu spor aracılığıyla tekrar inşa etmek ve bozulan sosyal dokunun yeniden yapılanmasıyla ilgili sporu bir araç olarak kullanmak temel hedefimizdir." dedi.
Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 81 il ve 4 ilçede teşkilatlandığını söyledi.
Bu sistem içinde çocukların, engellilerin ve yaşlıların rehabilitasyon aracı olarak ciddi şekilde spordan yararlandığını ifade eden Gül, hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.
Gül, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik yoksunluk içinde bulunan çocuklarımız ve terör mağduru ailelerimizin çocuklarının sosyal entegrasyonunu, sosyal uyumunu spor aracılığıyla tekrar inşa etmek ve bozulan sosyal dokunun yeniden yapılanmasıyla ilgili sporu bir araç olarak kullanmak kulübümüzün temel hedefidir." diye konuştu.
Bakanlık olarak dezavantajlı kesimlere hizmet verdiklerini anlatan Gül, şöyle devam etti:
"Spor kulübümüzle bir protokol çerçevesinde, engellilere, yaşlılara, çocuklara, şehit ve gazi çocuklarına yönelik her alanda faaliyet yürütmekteyiz. Suriye'den ülkemize yaklaşık 3,5 milyon göç var. Sadece Türkiye'de doğan Suriyeli çocukların sayısı 500 bin. Bu insanlara yönelik de birtakım proje ve politikalar geliştirmemiz gerekiyor. Spor kulübü olarak Suriyeli misafirlerimize yönelik spor ve sanatsal alanda projeler geliştirme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. "
Terör olaylarından etkilenen kesimlere sosyal destek sunduklarına işaret eden Gül, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör olayları, hakikaten içimizi yakan olaylar. Tabii şu anda hükümetimiz, devletimiz orada gerekli önlemleri alarak bunun önüne geçmiş. Ama orada sosyal dokunun yeniden yapılandırılması, oradaki ailelerinin çocuklarının topluma kazandırılması, onların devletiyle, milletiyle barışık, öz güvenini yeniden tesis etmiş çocuklar olarak, milletine, vatanına faydalı bireyler olarak yetişmeleri noktasında çok önemli bir misyonu üstlenmiş vaziyetteyiz." dedi.
Dezavantajlı kesimlerin spor yoluyla başarılarını ön plana çıkarmanın, bunları tüm Türkiye ve dünyaya duyurmanın kendilerine mutluluk verdiğini ifade eden Gül, dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden sporcularının bulunduğunu vurguladı.
"Kız çocuklarımıza sahip çıkıyorlar"
Gül, "Türkiye'deki tek bayan futbol takımımız ASP Gençlik ve Spor Kulübü Ağrı Kız Futbol Takımı. Ağrı'da çok büyük bir başarıya imza atılmış. Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen törende de 'Yılın Bayan Futbol Takımı' dalında ödüle layık görüldüler." diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sosyolojik yapısı itibarıyla kız çocuklarının futbol oynamasının handikaplar içerdiğini dile getiren Gül, "2015'te açtığımız Ağrı şubemizle birlikte buradaki gönüllü antrenörlerimiz ve yöneticilerimizin üstün gayretleriyle kız çocuklarımız futbola başladı. Biz de onlara çok ciddi destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.
Ağrı Kız Futbol Takımının çok önemli bir projeye de katkı sunduğunu vurgulayan Gül, "Takımımızı 2017 başlarında İstanbul'da çok büyük bir organizasyona davet ettik. Orada 'İçerde' dizisinin oyuncularıyla, Tekirdağ'da yapacağımız kamp eğitim merkezini finanse edecek bir çalışmanın parçası oldular. Orada bir hazırlık maçı yaptılar." dedi.
Gül, "Ağrı da takımımızı çok güzel kabul etmiş, kız çocuklarımıza sahip çıkıyorlar. Onların bu handikaplarının da minimize olduğunu burada gördük. Kız çocuklarımız çok mutlu, başarmanın keyfini çıkarıyorlar. Tüm Türkiye'ye buradan örnek olacak bir başarı hikayesi çıkıyor diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"Sosyalleşiyoruz"
Ağrı Kız Futbol Takımı sporcularından Ceren Köse, mahallede top oynarken kendisini gören antrenörü tarafından takıma kazandırıldığını söyledi.
Futbol takımı sayesinde kendisini geliştirdiğini belirten Köse, "Hedefim milli takımda oynamak. Burada kızların top oynamasına pek sıcak bakmıyorlardı. Bize 'Bir kızın top oynaması ayıp' diyorlardı. İnadına daha çok kendimi verdim, daha iyi olmaya çalıştım." diye konuştu.
Ailesinin desteğini aldığını anlatan Köse, şu ifadeleri kullandı:
"Ablalarımızdan görüyoruz. Küçük yaşta evlendiriliyorlar, çocuk sahibi oluyorlar. Keşke onlara da fırsat verilseydi bizim gibi olsalardı. Futbol sayesinde birlikte kazanma, birlikte eğlenme ve gülme ruhunu kazandık. Kulübümüz sayesinde farklı illere gidiyoruz, her ilde başka arkadaşlıklar ediniyoruz, sosyalleşiyoruz. Bize bu imkanları veren herkese çok teşekkür ederiz."
Son Dakika › Güncel › Terörden Etkilenen Kesimlere Sosyal Destek Sunuyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?