The Taste Türkiye Jürisi Şemsa Denizel Kimdir? - Son Dakika
Güncel

The Taste Türkiye Jürisi Şemsa Denizel Kimdir?

The Taste Türkiye Jürisi Şemsa Denizel Kimdir?

The Taste Türkiye ilk bölümü ile dün akşam Fox TV ekranlarına geldi. Yemek programı seven izleyicilerin ilgisini çeken yapım ile birlikte jüri üyeleri de araştırılmaya başlandı. Peki The Taste Türkiye jürisi Şemsa Denizel kimdir?

16.05.2019 10:31

Fox TV'de dün akşam ilk bölümü ile ekrana gelen yeni yemek yarışması The Taste Türkiye, seyirciden büyük ilgi gördü. Yeni yarışma farklı formatı ile ilgi çekerken jüri üyeleri de merak edilip sorgulanıyor. Ali Ronay, Şemsa Denizsel ve Rafet İnce yarışmanın jürileri. Peki Şemsa Denizel kimdir?

ŞEMSA DENİZEL KİMDİR?

İyi yemek ona aile geleneğinden bir miras olan şef Şemsa Denizel, 19 yaşında eğitim için gittiği Londra'da mutfaklarda çalıştı. Ancak Türkiye'ye döndüğünde o günün şartlarında aşçılık yapması mümkün olmadı. Çeşitli basın kuruluşlarında ve reklam kampanyalarında fotoğraf stilisti olarak çalıştıktan sonra, 30 yaşında profesyonel mutfağa yeniden girmiştir.

Şemsa Denizel, istediği yemekleri pişirebilmenin ve o yemeğin hak ettiğini düşündüğü şekilde servis edilebilmesinin ancak kendi lokantasında olabileceğini düşünür. Bu yüzden 20 Ocak 2000'de Kantin isimli lokantasını açtı. Yerli, yerel, mevsimsel malzemeyi odağına koyan Şemsa Denizel, "Yeni İstanbul Mutfağı" olarak tanımladığı yemekler pişirdi.

Şemsa Denizel'in felsefesi, gıda coğrafyanın bize sunduklarıyla mümkündür. İstanbul gastronomisi için bir öncü oldu ve yurt dışında da Türkiye'nin Alice Waters'ı olarak tanınmıştır.

Şemsa Denizel, 18 yıl sonra artık bir efsane olan lokantası Kantin'i kapatmıştır ve Kuzey Ege'de bir topluluk yaratma rüyasıyla Türkiye'den ve yurt dışından yeni nesillere el vereceği bir mutfak kurmuştur.

Son Dakika Güncel The Taste Türkiye Jürisi Şemsa Denizel Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement