Topçu, Airbus'un Yeni Uçağını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Topçu, Airbus'un Yeni Uçağını Gezdi

Topçu, Airbus\'un Yeni Uçağını Gezdi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Airshow'a getirilen Airbus A350 XVB uçağını gezdi.

26.09.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Airshow'a getirilen Airbus A350 XVB uçağını gezdi. Topçu, Türk Hava Yolları'nın filoya katmayı düşündükleri uçaklar arasında Airbus A350 XVB tipi yolcu uçağına ilgi duyduklarını da söyledi.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda düzenlenen dünyanın sayılı sivil havacılık fuarlarından olan İstanbul Airshow Avrupalı uçak üreticisi Airbus'un yeni nesil yolcu uçağı olan A350 XWB'ye ev sahipliği yaptı. Bir çok ziyaretçinin merakla beklediği uçağı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da gezdi. Airbus yetkililerinden uçak hakkında bilgi alan Topçu, uçağın koltuklarını ve eğlence sistemlerini yakından izledi.

YÖNETİM KURULMUMUZ KARAR VERECEK

Uçağı gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, " Airbus A350 uçağı bu gün fuarımızı ziyaret ediyor. Böyle bir uçağı henüz sivil havacılığın hizmetine vermeden İstanbul'a Airshow'a gönderdikleri için Airbus yetkililerine teşekkür ediyoruz. Türk Hava Yolları yeni jenerasyon uçaklar arasında yer alan A350 uçaklarına da ilgi duymakta. Önümüzde ki birkaç ay içinde Türk Hava Yolları, yeni jenerasyon uçaklarının dağılımı konusunda çalışmalarını yürütmektedir. Bu uçaklar aynı zamanda Boeing'in çıkardığı yeni jenerasyon uçaklar var. Onlarla beraber bir değerlendirmesini yapıp kararını vereceğiz. 2017'den 2023'e kadar olan ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere bu yeni jenerasyon uçaklar Türk Hava Yolları'nın ilgisi içindedir. Yönetim kurulumuz gelecek aylarda net bir karar verecektir. Gerçekten teknolojinin son uygulamaların olduğu bu uçaklar Türk Hava Yollarına girdiği zaman gerçekten Türk Hava Yollarına büyük katkı yapacağını düşünmekteyiz" dedi.

Topçu, İstanbul Air Show 2014 fuarında katılımcı şirketleri gezerken Kokpit programı ve kokpit.aero'nun standını da ziyaret etti.Topçu burada DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci'yle bir süre sohbet etti.

TOPÇU BOEİNG'İN STANDINI DA GEZDİ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu İstanbul Airshow fuarında standı bulunan Boeing'i gezdi. Boeing Kıdemli Satış Direktörü Cristopher Morgan ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn ile sohbet etti. Boeing yetkilileri daha sonra Topçu'ya Boeing 747 tipi uçağın USB'sini hediye ettiler. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topçu, Airbus'un Yeni Uçağını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement