KIRKLARELİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

KIRKLARELİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Valilik makamında düzenlenen kutlama programı kapsamında Vali Birol Ekici, tebrikleri kabul etti.

29.10.2022 13:49  Güncelleme: 14:15

Valilik makamında düzenlenen kutlama programı kapsamında Vali Birol Ekici, tebrikleri kabul etti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda süren kutlamalarda Vali Ekici, 55 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Vali Ekici, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Ekici, "Geçen yüzyılın başlarında bir araya gelen düşmanlarımız, bizi bu coğrafyadan silebileceğini zannetmiş ancak tarihte hiçbir zaman esareti kabul etmeyen yüce Türk milletince Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilk önce Çanakkale'de, sonra da 'Ya istiklal ya ölüm.' diyerek Kurtuluş Savaşı'nda, büyük bir yokluk içinde olunmasına rağmen ağır bir şekilde yenilgiye uğratılmıştır. İşte kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla taçlanmıştır." diye konuştu.

Vali Ekici'nin konuşmasının ardından rahatsızlanan Kıbrıs gazisi Hasan Ula'ya (70) sağlık ekipleri müdahale etti. Vali Ekici de gazinin yanına giderek sedyeyle ambulansa kadar taşıdı. Gazi, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

KIRKLARELİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KIRKLARELİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement