TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

TSK\'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait iki SU 24 uçağının sınıra yaklaşması üzerine F 16 uçaklarının bölgeye yönlendirildiğini ve Suriye'ye ait araçların geri dönerek bölgeden uzaklaştıklarını bildirdi.

28.06.2014 12:46

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye- Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki F-16 uçağının, Suriye'ye ait; bir adet SU-24 uçağının Cilvegözü/ Hatay güneyinde, bir adet SU-24 uçağının da Karbeyaz/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini, Suriye'ye ait hava araçlarının sınıra 1.8 ve 2.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada TSK'nın 27 Haziran tarihli günlük faaliyetlerine yer verildi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada ve TCG YB.Kudret Güngör'ün Gölcük Ana Üssü'nde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu tarafından törenle karşılandığı ve 17 Mart 2014 tarihinde başlayan 102 gün süren aktivasyonun sona erdiği kaydedildi.

TCG Kemalreis'in NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevi Etkin Çaba Harekatı kapsamında Doğu Akdeniz'de, TCG Gökova'nın Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde, TCG Tarsus'un Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Mersin Liman ziyareti hitamında Lübnan açıklarında, TCG Göksu'nun da Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında Karadeniz'de karakol görevi icra ettiği belirtilen açıklamada, TCG Akçay NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) faaliyetleri kapsamında Yunanistan'ın Suda limanını ziyarete devam ettiği vurgulandı.

TCG Salihreis'in Suriye'den tahliye edilen kimyasal harp maddelerinin imhası kapsamında Augusta/İtalya'ya intikale başladığı bilgisi verilen açıklamada bir adet ATR-72 (TCB-702) uçağının Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ettiği belirtildi.

Bir adet Deniz Karakol uçağına, (TCB-654) Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek kapsamında Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ederken Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından toplam bir dakika 34 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu açıklamada yer alırken, diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında 19 geminin seyir görevi icra ettiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı:

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki F-16 uçağının, Suriye'ye ait; bir adet SU-24 uçağı Cilvegözü/Hatay güneyinde, bir adet SU-24 uçağının da Karbeyaz/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, Suriye'ye ait hava araçlarının sınıra 1.8 ve 2.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

Ayrıca, dört F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca  devriye uçuşu, altı F-16 uçağı ile Ege'de eğitim uçuşu icra edildiği, Ege'deki uçuşlar esnasında ise Yunanistan'a ait iki F-16 uçağının 45 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunduğu aktarılan açıklamada, bir adet bot ile Karadeniz'de, bir adet bot ile Ege Denizi'nde, beş adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildiği bilgisi yer aldı.

Öte yandan, Yunanistan'a ait bir adet Cessna tipi uçak, 13.15-13.17 saatleri arasında, Ege Denizi Karaburun Yarımadası Kuzeybatısı'nda iki dakika beş saniye süre ile hava sahasını ihlal etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement