Tunceli Öğretmenler Gününde Şehit Öğretmenler Anıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunceli Öğretmenler Gününde Şehit Öğretmenler Anıldı

24.11.2017 16:50

Öğretmenler gününde şehit öğretmenler anıldıTUNCELİ'de, bugün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, kent genelinde bugünü kadar terör örgütleri tarafından şehit edilen 32 öğretmen ile ilgili slayt gösterisi yapıldı.

Öğretmenler gününde şehit öğretmenler anıldı

TUNCELİ'de, bugün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, kent genelinde bugünü kadar terör örgütleri tarafından şehit edilen 32 öğretmen ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Vali Tuncay Sonel, Necmettin öğretmeni şehit eden eli kanlı terör örgütü üyelerinin hak ettikleri cezayı alarak öldürüldüğünü belirterek, Öğretmenlerimizin daha iyi ve kaliteli eğitim vermesi için hem Valilik, hem Belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Tunceli Türkiye'de eğitimdeki başarısıyla anılmaya devam edecektirdedi.

Tunceli'deki Öğretmenrler günü etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet işlek, İl jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ubeyde İpek ile çak sayıda öğretmen ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte önce Stajyer öğretmenler adına bir öğretmenin konuştu ve Tunceli'de görev yapan stajyer öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Tunceli Valisi Sonel yaptığı konuşmada, Tunceli'nin eğitimde Türkiye çapında bir marka olduğunu belirterek, Tunceli eğitim alanında büyük bir marka oldu. Türkiye'de herkes Tunceli'yi eğitimdeki başarısından tanıyor, biliyor. Bu başarının gerçek mimarları tabi ki Öğretmenlerimizdir. Onları kutluyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Tunceli'nin eğitimine darbe vurmak isteyen terör örgütleri, ilin eğitimdeki başarısını bildikleri için onlarca öğretmenimizi görevlerinin başında şehit etmiş ve son olarak geçtiğimiz Haziran ayında memleketi Gümüşhane'ye gitmek isteyen Necmettin Yılmaz Öğretmenimizi Pülümür yolunda kaçırılarak şehit edildi. Ama kahraman güvenlik güçlerimiz şehit öğretmenlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadı. Necmettin Öğretmeni şehit eden eli kanlı terör örgütü üyeleri, hak ettikleri cezayı alarak öldürüldü. Öğretmenlerimizin daha iyi ve kaliteli eğitim vermesi için hem valilik, hem belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Tunceli Türkiye'de eğitimdeki başarısıyla anılmaya devam edecektirdedi.

Daha sonra Tunceli'de, PKK ve sol terör örgütleri tarafından şehit edilen 32 öğretmen için slayt gösterisi yapıldı. Türkiye'de en çok Öğretmenin şehit edildiği yer olan Tunceli'de öğretmenler gününde 32 şehit öğretmen için yapılan slayt gösterisinde duygusal anlar yaşandı. Vali Sonel ve protokol üyelerinin de duygusal anlar yaşadığı görüldü. Slayt gösterisinden sonra şiir ve kompizsyon yarışmalarında dereceye emekli Öğretmenlere ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Öğretmenler Gününde Şehit Öğretmenler Anıldı - Son Dakika


Advertisement