Turizmciler de Uzlaşı İstiyor - Son Dakika
Güncel

Turizmciler de Uzlaşı İstiyor

Turizmciler de Uzlaşı İstiyor

Aydın'ın Didim ilçesinde seyahat acenteleri temsilcileriyle bir araya gelen Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkanı Başaran Ulusoy, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

11.06.2015 11:04  Güncelleme: 11:56

Aydın'ın Didim İlçesi'nde seyahat acenteleri temsilcileriyle bir araya gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türk halkının verdiği mesajın iyi algılanmasını isteyen Ulusoy, siyasetin uzlaşı sanatı olduğunu söyleyerek hükümetin vakit kaybetmeden kurulması gerektiğini savundu.

TÜRSAB Didim Bölge Yürütme Kurulu, seyahat acenteleri temsilcilerini bir araya getirdi. Didim Garden Of Sun Hotel'de düzenlenen toplantıya TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Hikmet Atilla ve Didim'de faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının başında 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili konuşan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Türk halkının bir mesaj verdiğini ve bu mesajın iyi algılanması gerektiğini belirterek, demokrasi ve siyasetin uzlaşma sanatı olduğunu ifade etti. Yurt dışında iş yapabilmeleri için istikrarın önemini hatırlatan Ulusoy, hükümetin acil olarak kurulması gerektiğini söyledi.

ALMAN SEYAHAT ACENTELERİ KUŞADASI'NA GELECEK

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) yıllık kongresinin Kuşadası'nda 2016 yılında Efes Kongre Merkezi'nde yapılacağını anlatan Başaran Ulusoy, şöyle konuştu:

"TÜRSAB'ın gösterdiği üstün gayret ve çabalar sonucunda DRV 2016 Genel Kurulu'nun Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapılmasına karar verildi. Bu kongreye Antalya ve İstanbul'un yanısıra yurt dışında Hindistan, Dominik ve Meksika gibi ülkeler de talip oldu. Ancak TÜRSAB'ın uzun uğraşları sonucunda 2 bin 500'e yakın Alman seyahat acente temsilcilerinin katılacağı kongrenin Türkiye'de Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı. Ege Bölgesi'nin ev sahipliğini yapacağı bu kongreye katılmak üzere bölgemize gelecek olan 2 bin 500 misafirimiz, ülkemizin son 15 yılındaki değişiklikleri, turizmdeki gelişmeleri ve yapılaşmayı görecek. Yanlışları ve doğruları bu kongrede konuşacağız."

ANADOLU ATEŞİ KUŞADASI'NDA

Kuşadası'nda 15 günde bir Anadolu Ateşi'nin gösterisinin yapılacağını dile getiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Buradaki ideal rakam 5 bin kişi. Fiziki imkan varsa bir tanesi de Didim'de Milet Antik Kenti'nde yapılabilir. Buradaki asıl amaç hem kültürel faaliyetlere ortak olunması, hem seyahat acentelerinin kar etmesidir. Gişe fiyatları 100 TL, acente alış fiyatları ise 70 TL olacak" dedi.

Toplantının devamında seyahat acentelerinin yaşadıkları sıkıntılar dile getirilerek, çözüm yolları arandı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmciler de Uzlaşı İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement