Türk Anne Ruslar'ın Gönlünü Fethetti - Son Dakika
Güncel

Türk Anne Ruslar'ın Gönlünü Fethetti

Türk Anne Ruslar\'ın Gönlünü Fethetti

Antalya'da hiçbir yakını bulunamayan gence 4 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı, Rusya'yı duygulandırdı.

23.01.2013 16:54  Güncelleme: 08:11

Antalya'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında felç geçiren ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sürece hiçbir yakını bulunamayan 'Umut' adı verilen gence 4 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı, davet edildiği Rusya'da büyük ilgiyle karşılandı.

Rusya'ya Aralık ayının son günlerinde davet edildiğini ve Moskova'da konuk edildiği televizyon programında Umut'un fotoğrafları gösteren muhabirin Rus halkına seslendiğini anlatan Gülsüm Kabadayı, "Kendi çektiği fotoğrafları ekrandan gösteren televizyoncu, 'Bu sizin yakınız olabilir iyi bakın' diye herkese seslendi" dedi. 1 saat süren program sırasında herkesin yoğun ilgisiyle karşılaştığını aktaran Gülsüm Kabadayı, " Türkiye'de 4 yıldır yakınlarına ulaşamadık. Şimdi başka ülkelerde aramaya başladık. İnşallah ailesi bulunur. Belki annesi ile karşılaşınca şoke olur ve konuşmaya başlar. Bunu çok istiyorum. Fakat aile bulunsa Umut'u onlara nasıl teslim ederim, bilemiyorum. Ben onu 4 yıl önce 30 kiloyken aldım. Bebek gibiydi. Şimdi ise 75 kilo. Onun sağlıklı bir birey olduğu günü görmek için her zorluğa göğüs gerebilirim. Benim üç oğlum var. O da benim dördüncü oğlum oldu" diye konuştu.

Rusya'da kendisine çok büyük ilgi gösterildiğini belirten Gülsüm Kabadayı, "Bize gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Orada gösterilen ilgiye şaşırdım. Hiç beklemiyordum. Daha da güçlendiğimi hissediyorum" dedi.

Televizyon programına Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç'ın da katıldığını ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını anlatan Kabadayı, "Celal bey bizi konuk etti. O da Umut'un ailesinin Rusya'da bulunabileceğini söyledi. Bu programın çok önemli bir hizmette bulunacağını söyledi. Programa katılanların hepsi beni takdir edip kutladı, ancak bazıları elimi öperek beni utandırdı. Çok güzel duygular yaşadım, anlatamam" dedi.

Gülsüm Kabadayı, Türkiye'de de çok ilgi gördüklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve eşlerinin bu konuya ilgi göstermelerini istiyorum. Yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

HASTANEDE TANIDI, KORUYUCU ANNE OLDU

Antalya- Serik karayolunda bir aracın çarptığı genç, bilinci kapalı halde 30 Ağustos 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği genci hastanede gören Gülsüm Kabadayı, 110 günü yoğun bakımda olmak üzere 312 gün boyunca onu hiç yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan felçli genci, devlet korumasına aldı. Hastanede kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence, 'Mustafa Öz' adına düzenlenmiş ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı çıkartıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya, koruyucu aile statüsü verdi ve 651 lira bakım maaş bağladı. Konuşamayan, milliyeti bile belirlenemeyen genç, koruyucu anne Gülsüm Kabadayı'nın evinde hayatını sürdürüyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Anne Ruslar'ın Gönlünü Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement