Türk Bilge Kağan Gerçek Tarihi Roman - Son Dakika
Güncel

Türk Bilge Kağan Gerçek Tarihi Roman

Türk Bilge Kağan Gerçek Tarihi Roman

Bu güne kadar yazdığı tarihi romanlarla adından söz ettiren araştırmacı yazar Mustafa Çevik, son romanında Bilge Kağan'ın gerçek tarihini yazdı.

13.01.2016 08:50  Güncelleme: 08:51

Bu güne kadar yazdığı tarihi romanlarla adından söz ettiren araştırmacı yazar Mustafa Çevik, son romanında Bilge Kağan'ın gerçek tarihini yazdı. Orta Asya'da ilk türk devleti olarak bilinen Göktürkleri kuran Bilge Kağan'ın, devlet kurma özellikleri, Atatürk'ün kurduğu Türk Cumhuriyetiyle benzerlikleri kitapta dikkati çekiyor.

Türk Bilge Kağan Kitabında, ulus bilinciyle hareket eden bu iki devlet adamının benzer yanlarının olduğunu açıklayan yazar;" "Atatürk'ün Nutku yazmadan önce Orhun Abidelerini incelediğini ve Thomsen ile Necip Asım'ın eserlerinin kenarlarına önemli işareti koyarak notlar aldığını biliyoruz. Nutuk'u incelediğimizde Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurup devlet, millet, adalet, yönetim, kültür ve laiklik gibi kavramları geliştirirken Türk tarihinin farklı dönemlerinden çokça faydalandığına şahit oluyoruz. Bilge Kağan ve Atatürk devletlerini yeniden kuran liderler olmanın ötesinde, milletlerini kendi iradeleri, özgürlük ve demokrasi içinde bilinçlendirme ve yönlendirme gücüne sahip üstün yetenekli komutanlar olduğunu görüyoruz" diyor.

Türk Bilge Kağan isimli romanı, muhteşem Orta Asya panoraması eşliğinde, ihanet ve türlü entrikalarla zaman zaman dağılmak zorunda kalsa da her defasında küllerinden yeniden doğmayı başaran bir milletin zengin tarihini anlatıyor. Bu romanda eşine aşık bir kağanın kişiliğinde yiğitlik, cesaret, devlet, millet, töre, aşk ve bilgelik gibi kavramların gerçek anlamlarını görecek, Bilge Kağan'ın taşlara kazıdığı orhut yazıtlarından örnekleri bulacaksınız.

"TÜRK BİLGE KAĞAN" romanı,

Hükümdar, Zamanın Oğlu, Kutlu Dağlar Ülkesi romanlarından alışık olduğunuz coşkulu anlatımıyla, Mustafa Çevik'in kaleminden okuyucularına ulaşıyor…

YAZAR MUSTAFA ÇEVİK BİYOĞRAFİ : 1967 yılında Elazığ'ın Maden ilçesinde doğdu. 1988 yılında Fırat Üniversitesi, Fen- Edebiyat fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Farklı liselerde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. Resmî görevle gittiği Ukrayna'da Kiev Dil Bilimleri Üniversitesi, Doğu Dilleri Enstitüsü ve Kiev Milli Savunma Akademisi'nde toplam on yıl Türkçe okutmanı olarak görev yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının yanında Hükümdar, Zamanın Oğlu, Aşka Sığınmak, Kutlu Dağlar Ülkesi – Göktürkler isimli romanların yazarıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Bilge Kağan Gerçek Tarihi Roman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement