Türk Heyeti Irak Başbakanı, Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türk Heyeti Irak Başbakanı, Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanıyla Görüştü

Türk Heyeti Irak Başbakanı, Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanıyla Görüştü

Dha DIŞ HABER- Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun başını çektiği yüksek düzeyli Türk heyeti Irak'ın başkenti Bağdat'ta Başbakan Haydar El İbadi, Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ve Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi ile ayrı ayrı görüştü.

11.12.2015 16:11

Dha DIŞ HABER-

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun başını çektiği yüksek düzeyli Türk heyeti Irak'ın başkenti Bağdat'ta Başbakan Haydar El İbadi, Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ve Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi ile ayrı ayrı görüştü. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'nın da yer aldığı görüşmelerde, Irak güvenlik güçlerine eğitim vermek için Musul'da bulunan Türk kuvvetleri ele alındı. Görüşmelerle ilgili Irak tarafından 3 resmi bildiri yayınlandı.

IRAK BAŞBAKANLIK OFİSİNDEN YAYINLANAN BİLDİRİ

Irak Başbakanlık ofisinin yayınladığı bildiride, "Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığında Türk heyeti, iki ülke arasındaki krize çözüm bulmak amacıyla 10 Aralık 2015 tarihinde Bağdat'a geldi. Türk heyeti, Türkiye'nin Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu ve terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde yanında olacağını aktardı. Türk heyetine krizin tek çözümünün Türk kuvvetlerinin Irak'tan tamamen çekilmesi olduğu bildirildi. Türk kuvvetlerinin Irak'tan çekilmesi iki ülke arasında olumlu ilişkilere ve iki komşu ülke arasında her türlü işbirliğine yol açacak" ifadeleri yer aldı.

IRAK SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN BİLDİRİSİ

Irak Savunma Bakanlığı'ndan bu sabah yayınlanan bildiriye göre, Savunma Bakanı Halit El Ubeydi bakanlıktaki ofisinde Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti. Görüşmede bakan El Ubeydi'nin, komşuluk ilişkilerinin iyi tutulması gerekliliğine dikkat çekerek Türk heyetinden Musul çevresinde konuşlanan Türk askeri güçlerinin derhal Irak topraklarından çekilmesini talep ettiği bildirildi. Bildiride, heyet başkanı Feridun Sinirlioğlu'nun "Türk silahlı güçlerinin Irak'taki varlığı sorununa Bağdat ve Ankara arasında anlaşmalı olarak pratik bir çözüm bulma imkanımız var" dediği aktarıldı.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BİLDİRİ

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı

"Bağdat'ta bulunan Türk heyeti Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi ile görüştü. Görüşme sırasında Caferi 'Türk kuvvetlerin Irak topraklarında bulunması Irak'ın egemenliğine dokunmak sayılır' diyerek derhal çekilmelerini istedi. Türk heyeti bu duruma karşı anlayışlı olduklarını bildirerek bu talebe karşı olmadıklarını bildirdiler ancak son karar Ankara'ya döndüklerinde belirlenecek dediler."

Görüntü Dökümü

Türk heyetinin Irak Savunma bakanlığıyla Dışişleri bakanlığına yaptığı ziyaret

Görüşme sırasında çekilen görüntüler

detaylar - İbadi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Heyeti Irak Başbakanı, Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement