"Türkiye'de Çalışmaktan Zevk Alıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de Çalışmaktan Zevk Alıyoruz"

"Türkiye\'de Çalışmaktan Zevk Alıyoruz"

İspanyol OHL'nin başkanı Juan Manuel Villar Mir, "Türkiye'de çalışmaktan zevk alıyoruz, kendimizi evimizdeki gibi rahat hissediyoruz" dedi.

23.11.2012 11:11  Güncelleme: 11:13

Şenhan Bolelli - 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de işler yapan dünyaca ünlü inşaat şirketi İspanyol OHL'nin başkanı Juan Manuel Villar Mir, "Türkiye'de çalışmaktan zevk alıyoruz, kendimizi evimizdeki gibi rahat hissediyoruz" dedi.

Konya'da atık su arıtma tesisi yapan, Ankara-İstanbul hızlı tren hattı projesinde ilk kısmı inşa eden OHL, son olarak, İstanbul boğazının altından Avrupa'yı Asya'ya bağlayan Marmaray'da 3'lü demiryolu inşaasını yürütüyor. 34 ülkede iş yapan, uluslararası bir grup olan OHL'nin başkanı Villar Mir, Madrid'deki ofisinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. "Asya'da iş yaptığımız ülkeler arasında Türkiye bizim için 1. öneme sahip" diyen Villar Mir,

"Türkiye'de bulunmaktan çok memnunuz. Bizim için önemli bir ülke ve bugüne kadar yaptığımız işlerden memnunuz. Türkiye'de kendimizi iç pazarda, sanki İspanya'da gibi hissediyoruz. İnancımız, Türkiye'ye her zaman yararlı olacak şekilde çalışmaya devam etmek" ifadelerini kullandı.

OHL başkanı, Türkiye'nin yabancı firmalara sunduğu olanakları, "büyük ülke vizyonu" şeklinde tanımlayarak, sözleriyle şöyle devam etti:

"Türkiye, Avrupa ve Asya arasında bulunmakla, stratejik olarak çok önemli bir konumda. Yüzölçümü ve nüfusu da çok büyük. Ayrıca, gerçekten Avrupa ve Orta Doğu'da barış ve istikrar için kilit bir ülke. Şahsi görüşüm olarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin tüm Avrupa için arzulanan birşey olacağını düşünüyorum. Ben bunu çok istiyorum ve elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız."

Türk ekonomisini ve son yıllardaki gelişimini "çok olumlu" gören Villar Mir, "Türkiye, iyi yönetilen bir ülke. Yaptığı işler ve aldığı kararlardan dolayı Başbakan Erdoğan'a karşı çok büyük bir hayranlık duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir başbakanı olduğunu düşünüyorum. Türkiye, istikrarlı bir büyüme gösteriyor, kamu açığını düşüren başarılı politikalar uyguluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Villar Mir ayrıca, "İspanyol ve Türk hükümetleri arasındaki ilişkinin çok mükemmel bir düzeyde olduğunu biliyoruz" diyerek, bunun ikili ekonomik ilişkilere de olumlu yansıdığını belirtti.

Bu arada, 1 milyar avroluk bir bütçeye sahip olan, İstanbul boğazının altından geçecek Marmaray'ın "dünyada tek örnek" olacağını vurgulayan OHL Başkanı, "Dünya düzeyinde örneği olmayan, zor bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Belki Manş denizi tüneli buna benzer olabilir ama İstanbul'daki farklı çünkü iki kıta birleşecek. Avrupa ve Asya'yı birleştiren tünelden 3 farklı tren (hızlı, yük, banliyö) geçecek. Teknik olarak çok karışık bir iş. Henüz dünyada böyle bir iş yapılmadı. Bu işi gerçekleştirmekten çok gururluyuz" şeklinde konuştu.

-"İsyanya ekonomisinde iyileşme 2013'ün ikinci yarısından itibaren başlar"-

Son olarak OHL Başkanı Villar Mir, İspanya'nın yaşadığı ciddi ekonomik krizi, 2013'ün ikinci yarısından itibaren aşmaya başlayacağını savundu. İspanya'nın yaşadığı krizin arkasında, "2000 yılında ABD'de başlayan finans krizi, İspanya'daki emlak krizi ve geçmiş yıllarda iyi giden ekonominin verdiği rehavete" bağlayan Villar Mir, "2013'ün ikinci yarısından itibaren, ekonomik daralmanın yerini ekonomik büyümeye bırakacağına ilişkin belirtiler ortaya çıkacaktır. Hükümet çıkardığı çalışma reformu ve 6 ay sonra sona erecek finans sitemindeki reformlar, şu an yaşanan likidite sorununun aşılmasına yardımcı olacaktır, piyasalarda para akışı başlayacaktır. İspanya'daki ekonomik krizin en kötü etabının geride kaldığına inanıyorum" dedi.

Yayıncı: Hamdi Ateş - MADRİD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Çalışmaktan Zevk Alıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement