Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için cenaze töreni düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için cenaze töreni düzenlendi

Türkiye\'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için cenaze töreni düzenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Karagöz'ün ailesi ve sevenleri katıldı. Karagöz'ün naaşı, cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. Büyükelçinin oğlu Batuhan Karagöz ise babasını çok özleyeceğini belirterek, haberi duyduğunda inanamadığını söyledi. Eski Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da Karagöz'ü büyük bir diplomat olarak nitelendirerek, onun gülüşünü ve insani değerlerini her zaman hatırlayacaklarını ifade etti.

04.07.2023 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p>MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde tatil yağtığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Türkiye Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil yaptığı sırada kalp krizi geçirdi. Çevredekilerin hastaneye kaldırdığı Karagöz, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 56 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için bugün Üsküdar'da bulunan Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına İstanbul Valisi Davut Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Murat Karagöz'ün ailesi ve sevenleri katıldı. Törende, Karagöz'ün annesi Ayla Karagöz, oğlu Batuhan Karagöz ve eski eşi Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz taziyeleri kabul etti. Karagöz'ün naaşı, cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Cenaze törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Büyükelçimizin cenaze törenine katıldık. Ailesiyle, Dışişleri camiasının başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Allah kalanlara sabır versin inşallah" dedi.

"İNANAMADIM HABERE"Büyükelçinin oğlu Batuhan Karagöz, "Ondan çok uzak kalmıştım büyürken ve çok gereksiz yere uzak kaldım. Çok çok özleyeceğim. Kendisini çok çok seviyordum. O da beni yani her fırsatta, her fırsatta ne kadar çok sevdiğini, ne kadar çok gurur duyduğunu hep söylerdi. Mekanı cennet olsun. Başka diyebileceğim bir şey yok, İlk babaannem bana yoğun bakımda olduğunu söyledi. Benim teyzem ve eniştem doktor. Onlar Fethiye'de tanıdıklarına ulaştılar. Hastanelerde, oradan tanıdıkları söyledi vefat ettiğini, teyzem bana söyledi. O an tabii ilk 1-2 saat titremek dışında başka bir şey yapamadım. İnanamadım habere. Halen yani inanamıyorum" diye konuştu.

"ÇOK ÖZLEYECEĞİZ"

Eski Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Büyükelçi Murat Karagöz. Dışişleri Bakanlığı'nın yetiştirdiği en müstesna diplomatlardan biriydi. Aramızdan ayrılmasına hiçbirimiz inanamıyoruz. Allah rahmet eylesin. Onun gülüşünü, iyiliğini, insani değerlerini her zaman hatırlayacağız. Gelecek kuşaklara örnek olacaktır. Çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyusun. İnanamadım, benim çok çok yakınım olduğu için, kardeşim gibi olduğu için ilk bana haber verdiler. Hala inanmakta zorluk çekiyorum.  Aynı liseden mezunuz birlikte mesai yaptık. 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ben Dışişleri Başdanışmanıyken o da benim yardımcımdı. İnanmam çok zor. Söyleyecek bir şey de bulamıyorum. Büyük bir diplomatı kaybettik. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için cenaze töreni düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement